Basic brushes: 3 βούρτσες που καλό είναι να υπάρχουν στο μπάνιο σου

Αυτές είναι οι 3 βούρτσες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

hair iStock

Πάμε στοίχημα ότι έχεις ξανακούσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι βούρτσες στην περιποίηση των μαλλιών μας. Ο σωστός τύπος βούρτσας βοηθά τα μαλλιά να παραμένουν λεία, λαμπερά και καθαρά, ενώ τα ξεμπερδεύει χωρίς το ρίσκο να σπάσει η τρίχα. 

Φανταζόμαστε επίσης ότι έχεις άπειρες στο συρτάρι σου, εναλλάσσοντάς τες ανάλογα με την ανάγκη ή την παλαιότητά της. Ανάμεσα στα άπειρα είδη που υπάρχουν όμως, ποιες είναι εκείνες που δεν πρέπει να λείπουν με τίποτα από το μπάνιο σου;

Δες εδώ πώς θα τις καθαρίζεις σωστά.

Δες επίσης: 5 απλές συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά που δεν πρέπει να προσπεράσεις

#1. Paddle Brush

Ίσως η πιο κλασική βούρτσα, η paddle brush με τα μακριά, πλαστικά δόντια και τη μεγάλη επιφάνεια χρησιμεύει στο να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα από ξηρό σαμπουάν ή βακτήρια και ρύπους που έχουν συσσωρευτεί από τον αέρα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ιδανική για πολύ μακριά και πυκνά μαλλιά, λόγω του μεγέθους της.

hair
iStock

#2. Στρογγυλή βούρτσα

Ιδανική για στέγνωμα ή φορμάρισμα των μαλλιών με το πιστολάκι, χαρίζει όγκο στην κορυφή του κεφαλιού, ενώ είναι πολύ χρήσιμη αν θες να ισιώσεις τα μαλλιά σου ή να κάνεις ένα ανάλαφρο blow-dry χτένισμα.

Δες επίσης: 8 (αθώες) συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

#3. Ξύλινη χτένα με αραιά δόντια

Αυτή η χτένα θα σου φανεί πολύ χρήσιμη όχι μόνο στο ξεμπέρδεμα των βρεγμένων μαλλιών σου, αλλά και στην εφαρμογή των haircare προϊόντων κατά τη διάρκεια του ντους. Αντί να απλώσεις το conditioner/μάσκα μαλλιών με τα χέρια, η ξύλινη χτένα θα σε βοηθήσει να τα εφαρμόσεις σε όλα τα τμήματα των μαλλιών σου ομοιόμορφα, έτσι ώστε το προϊόν να πάει παντού. Επιπλέον, αυτές οι χτένες προστατεύουν την τρίχα από το σπάσιμο αφού χτενίζουν τα μαλλιά απαλά, χωρίς να αδυνατίζουν την τρίχα. Το ίδιο χρήσιμη μπορεί να σου φανεί και στην εφαρμογή τυχόν ελαίων μαλλιών ή θερμοπροστατευτικών προϊόντων και leave-in conditioners. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i