Επίμονο βερνίκι νυχιών που δεν φεύγει εύκολα και αφήνει μουτζούρες; Το μυστικό για την εύκολη αφαίρεσή του

Αυτό είναι το μικρό λαθάκι που κάνουμε όλες ανεξαιρέτως - ήρθε η ώρα να το αλλάξεις.

νύχια iStock

Σε όλες μας έχει συμβεί να βάψουμε τα νύχια μας, με κάποιο σκούρο συνήθως χρώμα το οποίο δύσκολα βγαίνει με ασετόν. Όσο κι αν τρίψουμε με το βαμβάκι, το χρώμα δεν αφαιρείται αποτελεσματικά ενώ αφήνει μουτζούρες, λερώνοντας πολλές φορές τα πετσάκια και τα επωνύχια και αφήνοντας μια αντιαισθητική όψη. 

Δες επίσης: Βελούδινα νύχια: Το nail trend που έχει κατακλύσει το Instagram

Ναι, είναι πράγματι πολύ σπαστικό, και πολλές φορές γίνεται ακόμα και αποτρεπτικό για κάποιες γυναίκες στο να ξαναβάψουν μόνες τους τα νύχια τους - και μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά ότι είναι ένας από τους λόγους που πολλές κοπέλες προτιμούν το ημιμόνιμο μανικιούρ. 

Το θετικό είναι ότι υπάρχει τρόπος για να προλάβεις αυτό το "bloody effect", την όψη δηλαδή του "ματωμένου", ιδίως όταν το βερνίκι είναι κόκκινο ή μπορντό. Η αλήθεια είναι ότι το παραπάνω συμβαίνει επειδή εμείς δεν αφαιρούμε με τον σωστό τρόπο το βερνίκι.

Ποιο είναι το μικρό μυστικό;

Αυτό που κάνουμε οι περισσότερες είναι να τρίβουμε το, ποτισμένο με ασετόν, βαμβάκι απευθείας πάνω στο βαμμένο νύχι. Η σωστή τεχνική είναι να αφήνεις το βρεγμένο βαμβάκι για λίγα λεπτά πάνω στο βαμμένο νύχι, μέχρι να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερες χρωστικές από το βερνίκι. Στη συνέχεια, αφαιρείς το χρησιμοποιημένο βαμβάκι και με ένα καινούριο ξαναπερνάς απαλά τα νύχια σου ώστε να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα χρώματος. Επανάλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί - θα διαπιστώσεις ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λερώνεσαι καθόλου ενώ δεν μένει χρώμα στα νύχια, έτσι ώστε να μπορείς να τα περάσεις με νέο βερνίκι, αν θες. 

Δες επίσης: 5 body mists με άρωμα φρεσκάδας για να μοσχοβολάς καθαριότητα όλη μέρα

Αν παρατηρήσεις, αυτή ακριβώς την τεχνική ακολουθούν και οι μανικιουρίστ στα nail salons. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i