Ξηρά πετσάκια νυχιών: 5 βήματα για πλήρη ενυδάτωση

Αντιμετώπισε αποτελεσματικά αυτό το συχνό φαινόμενο που χαλάει την εμφάνιση των νυχιών και του μανικιούρ σου.

χρώματα νυχιών iStock

Τα ξηρά πετσάκια νυχιών είναι κάτι που, κατά καιρούς, έχει απασχολήσει όλες μας, ακόμα και τις, πιο τακτικές με τα ραντεβού στα nail salons, κοπέλες. Η ξηρή, ή ακόμα χειρότερα, σκασμένη όψη στα επωνύχια και στην περιοχή γύρω από τα νύχια προκαλείται εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, που ευτυχώς, μπορούν εύκολα να αναχαιτιστούν.

Για αρχή, ένας από τους κύριους λόγους που μπορούν να προκαλέσουν ξηρά πετσάκια - που με τη σειρά τους συντελούν στην εμφάνιση παρωνυχίδων - είναι η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η απότομη αλλαγή από την υπερβολική ζέστη στο κρύο ή οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα όχι μόνο του προσώπου και του σώματος, αλλά και των χεριών. Ο κρύος και ξηρός αέρας, πολλές φορές χωρίς υγρασία, κάνει την επιδερμίδα επιρρεπή στην ξηροδερμία, μιας και απορροφώνται από αυτή τα απαραίτητα επίπεδα νερού που την κρατούν ενυδατωμένη και υγιή. Σε αυτό το σημείο παίζει κρίσιμο ρόλο η ενυδάτωση που προσφέρεις εσύ στην επιδερμίδα σου με κρέμες και άλλες θεραπείες, ικανές να της χαρίσουν όλη την υγρασία που χάνεται λόγω των εξωτερικών συνθηκών. Επομένως, αν δεν φροντίζεις να περιποιείσαι την περιοχή αυτή (αλλά και γενικότερα την επιδερμίδα και τα χείλη σου) είναι λογικό να υποφέρεις από έντονη ξηρότητα και σκασίματα. 

Δες επίσης: Επίμονο βερνίκι νυχιών που δεν φεύγει εύκολα και αφήνει μουτζούρες; Το μυστικό για την εύκολη αφαίρεσή του

Τι μπορείς να κάνεις; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

#1. Αρχικά, χρησιμοποίησε ένα έλαιο με βιταμίνη Ε, που αποδεδειγμένα βελτιώνει τόσο την ελαστικότητα όσο και τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Ε άλλωστε θεωρείται απόλυτα αντιοξειδωτική ενώ το λάδι γενικότερα κάνει καλό στον επιδερμικό φραγμό. Άπλωσέ το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς στην περιοχή γύρω από τα νύχια.

Δες επίσης: Βάσια Κωσταρά: Υιοθέτησε το κομψό μανικιούρ που λατρεύουν και οι Παριζιάνες

#2. Αν έχεις σκασμένα πετσάκια, παρωνυχίδες, ακόμα και πληγές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς τη μανικιουρίστ που εμπιστεύεσαι ώστε να λάβεις μια περιποίηση από ειδικό. Εκείνη θα σου σπρώξει προς τα πίσω τα πετσάκια και θα κάνει buffering σε αυτά με τα ειδικά εργαλεία, ενώ θα καθαρίσει προσεκτικά και θα κόψει οτιδήποτε περισσεύει. Μην το επιχειρήσεις μόνη σου, εκτός αν έχεις εκπαιδευτεί σχετικά.

#3. Έχε μαζί σου ένα ειδικό λαδάκι για πετσάκια, έτσι ώστε να το εφαρμόζεις με απαλές κινήσεις μασάζ οποτεδήποτε μέσα στη μέρα σου. Το λαδάκι αυτό θα το βρεις παντού (online, σε καταστήματα καλλυντικών ακόμα και φαρμακεία), είναι σε μορφή βερνικιού και δεν κοστίζει πάνω από 10 ευρώ (στην πιο ακριβή περίπτωση). Ωστόσο, θα σου "λύσει" εγγυημένα τα χέρια, αφού η συχνή εφαρμογή του μαλακώνει τόσο πολύ τα πετσάκια, που σχεδόν εξαφανίζει το πρόβλημα - εφόσον το εφαρμόζεις εντατικά.

Δες επίσης: "Γιατί χαλάει τόσο γρήγορα το μανικιούρ μου;" Ο απρόσμενος λόγος για τον οποίο δεν έχει διάρκεια το (απλό) βερνίκι

#4. Πριν κοιμηθείς, άπλωσε στα χέρια σου μια πλούσια ενυδατική κρέμα (αν είναι ειδική για τα χέρια, ακόμα καλύτερα, πάντως οποιαδήποτε κρέμα είναι οκ). Ορισμένες κοπέλες απλώνουν και βαζελίνη, κάνοντας το διάσημο "nail slugging" - για το οποίο μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ. Το πρωί θα ξυπνήσεις με απόλυτα βελούδινα χέρια - και η πλούσια ενυδάτωση που θα τους έχεις χαρίσει θα έχει αποτρέψει την ξηροδερμία και το όποιο σκάσιμο στην περιοχή γύρω από τα νύχια. Ακολούθησε το συγκεκριμένο step κάθε βράδυ για ένα μήνα σαν θεραπεία και θα μας θυμηθείς. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i