Φροντίδα για την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια

Η επιδερμίδα στην περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη και αντικατοπτρίζει τη γήρανση, την έλλειψη ύπνου, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την κούρασή σου.

κρέμα ματιών iStock

Η επιδερμίδα στην περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη και αντικατοπτρίζει τη γήρανση, την έλλειψη ύπνου, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την κούρασή σου. Εάν σε ενδιαφέρει να παραμείνεις νέα για περισσότερο καιρό, είναι ζωτικής σημασίας να φροντίζεις το δέρμα γύρω από τα μάτια σου και το πόδι της χήνας. Οι μαύροι κύκλοι, η χαλαρότητα, το πρήξιμο και οι λεπτές γραμμές δείχνουν λάθη στη περιποίηση της επιδερμίδας σου. Εάν θέλεις να φαίνεσαι νέα και όμορφη όσο μεγαλώνεις, είναι σημαντικό ν’ ακολουθείς τις παρακάτω συμβουλές για την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Χρησιμοποιείς καθημερινά την αντιρυτιδική κρέμα ματιών

Επένδυσε σε μια καλή κρέμα ματιών και εφάρμοσε την καθημερινά πρωί και βράδυ. Οι κρέμες αυτές παρασκευάζονται με θρεπτικά συστατικά που επιτρέπουν την επούλωση και την επανόρθωση της περιοχής των ματιών. Με την πάροδο του χρόνου, η εφαρμογή της κρέμας ματιών όχι μόνο θα εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους και την κούραση, αλλά θα μειώσει και τα σημάδια γήρανσης.

Η ιδανική αντιρυτιδική κρέμα ματιών είναι η Liftactiv Supreme της Vichy. Το 1ο προϊόν διόρθωσης για αποτέλεσμα lifting 360° στο βλέμμα και την περιοχή γύρω από τα μάτια. Είναι η τέλεια κρέμα ματιών για γυναίκες μετά τα 40 που αναζητούν μία φροντίδα για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή γύρω από τα μάτια (ρυτίδες, βλέφαρα, μαύροι κύκλοι, σακούλες).

Βάζε αντιηλιακό

Ο ήλιος προκαλεί ρυτίδες στα μάτια, υπερμελάγχρωση και άλλα σημάδια φωτογήρανσης. Ένα αντιηλιακό ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας SPF30+ πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά, χειμώνα και καλοκαίρι.

Φρόντιζε με απαλότητα την επιδερμίδα σου

Όταν ασχολείσαι με το πρόσωπο και την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου, είναι σημαντικό να το κάνεις με ήρεμες, απαλές κινήσεις. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και η επιπλέον πίεση από τις καθημερινές μας δραστηριότητες που προσθέτει επιπλέον λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Χρησιμοποίησε μάσκες ματιών

Οι μάσκες ματιών ενυδατώνουν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια για να το κάνουν απαλό, ελαστικό και λαμπερό. Η μάσκα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τη χαλάρωση των μυών και την προώθηση της παραγωγής νέων κυττάρων του δέρματος.

Μασάζ ματιών

Το μασάζ στην επιδερμίδα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την ελαστικότητα κάνοντας το σφριγηλό και αναστέλλει την πρόωρη γήρανση. Μπορείς να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο με τα δάχτυλά σου ή να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο για μασάζ προσώπου.

Ακολούθησε υγιεινό τρόπο ζωής

Η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου φαίνεται στο πρόσωπό σου γι΄ αυτό οι δερματολόγοι συνιστούν να κοιμάσαι 6-8 ώρες κάθε βράδυ και ν’ ασκείσαι τακτικά ώστε να βελτιώνεις την κυκλοφορία του αίματός σου. Αν παραλείψεις τον ύπνο και την άσκηση, το δέρμα γύρω από τα μάτια σου θα γίνει πιο σκούρο και πιο πρησμένο. Μία ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου. Τέλος, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Μείωσε το χρόνο μπροστά σε ψηφιακές οθόνες

Όσο περισσότερες ώρες ασχολείσαι με ψηφιακές οθόνες τόσο γρήγορα θα γερνούν τα μάτια σου. Το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες είναι πολύ επιβλαβές γιατί προκαλεί πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας σου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i