Όλοι οι (πολύ σημαντικοί) λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Αν συνηθίζεις να πέφτεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

hair iStock

Σίγουρα θα έχει τύχει να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, είτε επειδή δεν έχεις χρόνο να τα στεγνώσεις, είτε επειδή θες να αποφύγεις το σεσουάρ ή απλά επειδή βαριέσαι να περιμένεις να στεγνώσουν. Είσαι σίγουρη όμως ότι κάνεις καλό στα μαλλιά σου και ότι αυτή η τακτική δεν έχει συνέπειες σε αυτά;

Φυσικά, η παραπάνω ερώτηση είναι ρητορική. Και ενώ δεν τίθεται θέμα περί κρυολογήματος - καθώς οι ιώσεις προκαλούνται από την επαφή με κάποιον ιό -, η αλήθεια είναι ότι το σεσουάρ είναι απαραίτητο αν επιλέξεις να λουστείς βράδυ.

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάμαι με βρεγμένα μαλλιά;

Τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να μπερδεύουν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου, που το επόμενο πρωί θα είναι άθλος για σένα να τα ξεμπερδέψεις - ειδικά αν έχεις πυκνά και με όγκο μαλλιά.

Βέβαια, το μπέρδεμα της τρίχας δεν είναι το μόνο πρόβλημα εδώ. Τα μαλλιά είναι ακόμα πιο εύθραυστα και ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα, με αποτέλεσμα η τριβή τους με το μαξιλάρι να τα κάνει επιρρεπή σε διάφορες φθορές και σπασίματα.Αποτέλεσμα; Η γνωστή θαμπάδα αλλά και η ανεπιθύμητη ψαλίδα που προκαλείται στις άκρες.

Επιπλέον, το βαμβακερό ύφασμα της μαξιλαροθήκης απορροφά την υγρασία από την τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά αφυδατωμένα και άτονα, χωρίς λάμψη, ενώ ακριβώς αυτή η έλλειψη υγρασίας είναι που προκαλεί και το τόσο ενοχλητικό φριζάρισμα.

Και φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και το ενδεχόμενο ψύξης στον αυχένα ή έντονου πονοκεφάλου την επόμενη μέρα, αν έχεις κοιμηθεί με βρεγμένα μαλλιά.

Δες επίσης: Overnight Hair Masks: Πώς θα αποκτήσεις μεταξένια, ενυδατωμένα μαλλιά ενώ κοιμάσαι

Η λύση

Η προφανής απάντηση είναι να τα στεγνώνεις πάντα πριν πέσεις για ύπνο, ή να φροντίζεις να τα λούζεις νωρίς το απόγευμα, ώστε να αφήσεις κάποιες ώρες να στεγνώσουν φυσικά. Αν παρ' όλα αυτά δεν μπορείς να κάνεις τα παραπάνω, ή για κάποιο λόγο σου αρέσει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές μας ώστε να αποφύγεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά:

#1. Σκούπισε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα για να πάρεις το μεγαλύτερο ποσοστό νερού και υγρασίας

#2. Στέγνωσε τα μαλλιά με το σεσουάρ για λίγα λεπτά με κρύο αέρα.

#3. Εφάρμοσε ένα detangling spray ή ένα leave-in conditioner που θα ενυδατώσει την τρίχα και θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να ξεμπερδέψουν πιο εύκολα το επόμενο πρωί.

#4. Πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν χαλαρό κότσο ή πλεξούδα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις δύο πράγματα: αφενός τα μαλλιά σου δεν θα μπερδέψουν μεταξύ τους, αφετέρου θα ξυπνήσεις με ονειρεμένα κυματιστά μαλλιά το επόμενο πρωί. Προτίμησε ένα σατέν scrunchie ή κορδέλα και απόφυγε τα κλασικά λαστιχάκια που σπάνε την τρίχα.

Note: Μην ακολουθήσεις το παραπάνω tip αν τα μαλλιά σου δεν έχουν στεγνώσει έστω λίγο. Τους ονειρεμένους κυματισμούς με κότσο ή πλεξούδα θα τους αποκτήσεις αν έχεις στεγνώσει τα μαλλιά σου σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 80%.

#5. Επένδυσε σε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη που αποτρέπει την τριβή και το μπέρδεμα της τρίχας, και ταυτόχρονα δεν απορροφά την απαραίτητη υγρασία από τα μαλλιά σου.

Δες επίσης: Basic brushes: 3 βούρτσες που καλό είναι να υπάρχουν στο μπάνιο σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i