Big eyes | Η κορυφαία τάση στο μακιγιάζ του φετινού χειμώνα δίνει έμφαση στα μάτια

Τα "siren eyes" είναι το νέο makeup trend που κάνει το σχήμα των ματιών να δείχνει πολύ μεγαλύτερο.

Lily Rose Depp Splash News / Ideal Image

Ανάμεσα στις αναρίθμητες τάσεις μακιγιάζ που "ξεφυτρώνουν" κάθε λίγο στα social media, η τάση των "siren eyes" είναι αυτή που ξεχωρίσαμε όχι μόνο εμείς αλλά και όλα τα "it" girls της μόδας. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο σαγηνευτικό και τα μάτια πολύ μεγαλύτερα, με ένα όμορφο αμυγδαλωτό σχήμα.

Πιο αναλυτικά...

Τα "siren eyes" δεν είναι κάτι καινούριο στην ομορφιά: υπήρχαν για χρόνια, απλά ήρθαν στην επιφάνεια μόλις πρόσφατα χάρη στα αμέτρητα tutorials που κυκλοφορούν στο TikTok και τα έχουν κάνει μόδα. Πρόκειται για τα μεγάλα, αμυγδαλωτά μάτια που είναι το αντικείμενο πόθου των περισσότερων γυναικών, και μέσα από τα tutorials μπορείς να δεις πώς θα τα αποκτήσεις με τη βοήθεια του μακιγιάζ - και πιο συγκεκριμένα, του eye liner. Η συγκεκριμένη τάση θέλει τη γραμμή eye liner να είναι πιο μακριά, λεπτή αλλά και με πιο μεγάλη καμπύλη, κάνοντας τα siren eyes να διαφέρουν από το κλασικό cat-eye look ή άλλα πολύ έντονα looks με bold liner. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται αποχρώσεις της καφέ ή nude παλέτας, ενώ το liner είναι καφέ - ή μπορεί να γίνει με μολύβι.

Δες επίσης: To Barbie Ponytail είναι το girly χτένισμα που θα σου χαρίσει άφθονο όγκο στα μαλλιά, όσο λεπτά κι αν είναι

O συγκεκριμένος τύπος γραμμής eye liner αλλάζει με κάποιον τρόπο το σχήμα των ματιών επιμηκύνονοντάς το και προσδίδοντας το εφέ των almond-shaped eyes.

Σε συνέχεια του παραπάνω trend, μια άλλη τάση έρχεται να ολοκληρώσει το μακιγιάζ των ματιών μας και αφορά πλέον τις βλεφαρίδες. Οι "fluttery lashes" είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η ονομασία τους: εξαιρετικά πυκνές, μακριές και γυριστές, οι βλεφαρίδες είναι πιο έντονες από ποτέ φέτος, ενώ η μάσκαρα τοποθετείται κυρίως στις εξωτερικές άκρες τους ώστε να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη καμπύλη.

Οι κορυφαίες τάσεις στα κουρέματα φέτος τον χειμώνα

eyes
Pixel Formula

Tip: Η μάσκαρα στις ακριανές βλεφαρίδες δημιουργεί επίσης ένα εφέ πιο μεγάλων, αμυγδαλωτών ματιών.

eyes
Pixel Formula

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i