Αυτή η πρωτότυπη τάση περιποίησης ανήκει ήδη στα κορυφαία skincare trends του '23

Κι όμως, τα οφέλη της φωτοθεραπείας είναι πάρα πολλά.

skin iStock

Το skincare συνεχίζει, για άλλη μια χρονιά, να παίζει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην καθημερινότητά μας, μιας και όλες οι γυναίκες θέλουν το πρόσωπό τους να ακτινοβολεί και να δείχνει νεανικό, φρέσκο και υγιές. 

Όπως συνέβαινε κάθε χρονιά έως τώρα, έτσι και το 2023 θέλει όλες τις τάσεις γύρω από το skincare να περιστρέφονται γύρω από ένα ζητούμενο: την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Δες επίσης: Tα skincare trends του φετινού χειμώνα προβλέπεται να μας απασχολήσουν όλο το 2023

Θα εκπλαγείς λοιπόν αν σου πούμε ότι οι LED μάσκες φωτοθεραπείας, που έχουν γίνει ήδη μεγάλη τάση ανάμεσα στις skincare addicts αλλά και στο Hollywood, αποτελούν ξεκάθαρα το μέλλον του skincare;

Και η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί λατρεύονται από όσους τις έχουν δοκιμάσει: υπόσχονται λεία, πιο καθαρή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα με τη δύναμη του φωτός - και πλέον, μπορείς να πετύχεις και μόνη σου σπίτι.

Αναλυτικότερα...

Πρόκειται για μάσκες με LED φωτισμό που εφαρμόζονται στο πρόσωπο και χρησιμοποιούνταν χρόνια από τους δερματολόγους στο ιατρείο με στόχο τη θεραπεία φλεγμονών μετά από διάφορα είδη θεραπειών (καθαρισμούς, λέιζερ κλπ).

led masks
iStock

Δες επίσης: Ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα στο κρύο: 4 πράγματα που οφείλεις να προσέχεις κάθε χειμώνα

Πώς λειτουργούν και τι υπόσχονται:

Οι LED μάσκες χρησιμοποιούν συγκεκριμένους τύπους UV ακτινοβολίας που όμως δεν προκαλούν εγκαύματα και δεν βλάπτουν το δέρμα όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Επομένως, δεν υπάρχει θέμα χρήσης της ακόμα και 5 φορές τη βδομάδα, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Το γεγονός βέβαια ότι ενδείκνυται η συχνή χρήση της στο σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους. Γι᾽αυτό και θέλει προσοχή την πρώτη φορά που θα επιλέξει κανείς να τη δοκιμάσει.

Τα οφέλη της

Η LED φωτοθεραπεία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, που με τη σειρά του μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, οδηγώντας σε μια πεντακάθαρη επιδερμίδα αλλά και φωτεινότητα. Γενικότερα, οι συγκεκριμένες μάσκες βοηθούν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, στην ερυθρότητα αλλά και στη βελτίωση της συνολικότερης όψης του δέρματος. Ειδικότερα, η θεραπεία με κόκκινο φως χρησιμοποιείται για την παραγωγή κολλαγόνου και ακολουθείται από το πράσινο φως που βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης.

Πώς μπορείς να τις δοκιμάσεις

Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό που εμπιστεύεσαι και να αφεθείς στα έμπειρα χέρια του για να απολαύσεις μια συνεδρία περιποίησης με φωτοθεραπεία - που συνήθως γίνεται συνδυαστικά με κάποια άλλη περιποίηση προσώπου. Είναι αρκετά απολαυστική και χαλαρωτική, αφού σε ηρεμεί πλήρως ενώ παράλληλα αναπλάθει την επιδερμίδα. Εναλλακτικά, μπορείς να εφοδιαστείς με μικρά gadgets που μιμούνται τα οφέλη της φωτοθεραπείας, χωρίς όμως να προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του ιατρείου. To UFO 2 της Foreo είναι μια τέτοια έξυπνη συσκευή και μπορείς να τη βρεις στα Sephora. Τέλος, μπορείς να αγοράσεις τις LED μάσκες (με πιο γνωστές αυτές της Omnilux), που προσφέρουν ίδια αποτελέσματα, ανεβαίνουν ωστόσο πολύ στην τιμή. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i