4 εναλλακτικές λύσεις για "φυσικό" μπότοξ στο σπίτι

Γιατί η νεανική επιδερμίδα δεν επιτυγχάνεται μόνο με ενέσιμα.

Φυσικό μπότοξ iStock

To μπότοξ είναι η πιο διαδεδομένη (και FDA-approved) μέθοδος διατήρησης της νεότητας, στην οποία καταφεύγει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σήμερα, τόσο γυναίκες όσο και άντρες. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που ξεκινούν το μπότοξ από τα early 20s τους, μιας και μερικοί γιατροί θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να προλάβεις την εμφάνιση των ρυτίδων από νωρίς, παρά να τις καταστείλεις όταν έχουν ήδη σχηματιστεί στην επιδερμίδα.

Δες επίσης: 3 συνήθειες που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες για αλαβάστρινη επιδερμίδα

Τι είναι το μπότοξ;

Πρόκειται για μια μορφή φυσικής πρωτεΐνης που παράγεται από το κλωστηρίδιο botulinum (βοτουλινική τοξίνη). Εγχέεται τοπικά με ένεση και χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει προσωρινά τους μυς του προσώπου που προκαλούν με τη σύσπασή τους ρυτίδες και μικρές γραμμές, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Παρ' όλη τη δημοτικότητά του όμως, είναι πολλές οι γυναίκες που εξακολουθούν να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο, είτε λόγω του ότι φοβούνται για το αποτέλεσμα στο πρόσωπό τους, είτε επειδή "τρέμουν" τις βελόνες, είτε απλά επειδή τη θεωρούν μια ακριβή μέθοδο που δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά. 

Αν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, σού έχουμε νέα: υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές του μπότοξ που μπορούν να σου χαρίσουν παρόμοια αποτελέσματα (δηλαδή, μια πιο νεανική όψη στην επιδερμίδα σου), με πολύ λιγότερο κόπο και, κυρίως, κόστος. Και το καλύτερο; Μπορείς να τις κάνεις εύκολα στο σπίτι σου.

Δες επίσης: Πώς να κάνεις botox στο σπίτι με φυσικό και ανέξοδο τρόπο σύμφωνα με το TikTok

4 φυσικές εναλλακτικές του μπότοξ στο σπίτι:

#1. Σκευάσματα με ρετινόλη

Η ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, είναι η πιο γνωστή μορφή των ρετινοειδών κι έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην τελευταία, βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος. 

#2. Bakuchiol

Το bakuchiol είναι ένα ενεργό συστατικό φυτικής προέλευσης που έχει τύχει τεράστιας αποδοχής τελευταία από σύσσωμο τον κόσμο της ομορφιάς. Με αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση, πρόκειται για μία φυσική εναλλακτική της ρετινόλης (βιταμίνη Α), που ταυτόχρονα είναι πολύ ηπιότερη για την επιδερμίδα.

Βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φυτικό συστατικό και όχι συνθετικό (όπως η ρετινόλη) το κάνει πολύ πιο φιλικό για το δέρμα αλλά και vegan, γεγονός που κερδίζει και τους "πράσινους" καταναλωτές - εξού και η πιο ευρεία αποδοχή του συνολικά. 

#3. Face Massage

Πέρα από το ότι χαλαρώνει του μυς του προσώπου και ανακουφίζει από την κούραση και το στρες που έχουν συσσωρευτεί, το μασάζ προσώπου βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να λάμπει, η ελαστικότητά της να βελτιώνεται αισθητά αλλά και οι λεπτές γραμμές / ρυτίδες να υποχωρούν σταδιακά. Παράλληλα, αν επικεντρωθείς στην περιοχή των ματιών με ειδικά eye rollers ή gua sha εργαλεία, τότε θα δεις πραγματικά αποτελέσματα, ιδίως αν υποφέρεις από πρήξιμο (puffy eyes) ή νιώθεις τα μάτια σου κουρασμένα. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα ή, ακόμα καλύτερα, με κάποιο face roller / πέτρα μασάζ (gua sha).

#4. Συσκευές που χρησιμοποιούν μικρορεύματα 

Μάλλον θα έχεις ακουστά τα μικρά gadgets που χρησιμοποιούν μικρορεύματα ή/και φωτοθεραπεία με φώτα LED, και μέσω των απαλών δονήσεων και παλμών που εκπέμπουν κάνουν απαλό μασάζ στο πρόσωπο, ενεργοποιώντας τη μικροκυκλοφορία. Τα πιο γνωστά και προσιτά οικονομικά είναι της εταιρείας FOREO. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i