3 απλές συνήθειες που βοηθούν τις Σκανδιναβές να έχουν λαμπερή επιδερμίδα "σαν μωρού"

Να γιατί οι Βορειοευρωπαίες φημίζονται για την αψεγάδιαστη, baby soft επιδερμίδα τους.

επιδερμιδα Splash News / Ideal Image

Ανάμεσα στις πολλές (στερεοτυπικές) απόψεις που ακούμε από μικρές σχετικά με την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά που έχουν άλλοι λαοί της Ευρώπης (και του υπόλοιπου πλανήτη), είναι και η εξής: ότι οι βόρειες Ευρωπαίες έχουν τέλεια, νεανική, "σαν μωρού" επιδερμίδα. Κι ενώ γενικά δεν πιστεύουμε τα κλισέ που λέγονται, αυτό παραδόξως ισχύει και με το παραπάνω.

Πράγματι, αν έχεις ταξιδέψει ποτέ σε κάποια από τις Σκανδιναβικές χώρες, και έχεις παρατηρήσει πιο προσεκτικά τα πρόσωπα των - συγκλονιστικά όμορφων κατά τ' άλλα - κοριτσιών που μένουν εκεί, θα έχεις διαπιστώσει πόσο λεία, φωτεινή και ενυδατωμένη δείχνει πάντα η όψη του προσώπου τους. Χώρια που δείχνουν όλες πολύ πολύ νέες. Δεν γνωρίζουμε αν εξηγείται κάπως αυτό επιστημονικά και αν συνδέονται με κάποιον τρόπο τα ανοιχτά χρώματά τους, που ενδεχομένως τις κάνει να δείχνουν πιο λαμπερές, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Σκανδιναβές ακολουθούν πιστά μερικές skincare συνήθειες που διαφέρουν από την κλασική skincare προσέγγιση άλλων λαών.

Αρχικά, να πούμε ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Δανία, στη Νορβηγία και στη Σουηδία βοηθούν πολύ την επιδερμίδα τους να είναι υγιής. Ο ήλιος είναι πολύ πιο ήπιος και εμφανίζεται λιγότερες ώρες μέσα στη μέρα αφού και οι ημέρες τους διαρκούν λιγότερο, ο χειμώνας καταλαμβάνει περισσότερους μήνες του χρόνου και οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν πολικές, ήδη από τον Αύγουστο. Επομένως, η ηλιακή ακτινοβολία και οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού δεν είναι κάτι που τις απασχολεί ιδιαίτερα - τουλάχιστον όχι για τον περισσότερο καιρό.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, οι Βορειοευρωπαίες κάνουν και τα εξής 3 απλά πραγματάκια για μια baby soft επιδερμίδα:

#1. Χρησιμοποιούν μόνο τα προϊόντα που "δουλεύουν" για τις ίδιες

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i