Ποια στιγμή τις ημέρας είναι προτιμότερο να απλώνεις την κρέμα σώματος; Οι ειδικοί απαντούν

Η κατάλληλη ώρα μέσα στην ημέρα θα σου εξασφαλίσει ακόμα πιο λεία και βελούδινη επιδερμίδα.

body iStock

Είναι γεγονός ότι η ενυδάτωση του σώματος είναι όσο σημαντική είναι αυτή του προσώπου, με τους δερματολόγους να εφιστούν συχνά την προσοχή μας σε αυτή και να μας προτρέπουν να μην την αμελούμε. Κάτι που ωστόσο πολλές γυναίκες ξεχνούν, ιδίως τους χειμερινούς μήνες, που το σώμα μας είναι καλυμμένο με ρούχα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Βέβαια, καλό είναι να φροντίζουμε για την επιδερμίδα μας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής, και σίγουρα όχι μόνο λίγο πριν φορέσουμε τα πρώτα καλοκαιρινά ρούχα.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ενυδάτωση είναι το κλειδί για μια υγιή επιδερμίδα και, κατ' επέκταση, μια σούπερ λαμπερή εμφάνιση ενώ εγγυάται πιο νεανική όψη για περισσότερο. Έτσι, είτε αντιμετωπίζεις έντονη ξηρότητα σε πόδια και χέρια είτε υποφέρεις από σκασίματα και ξεφλούδισμα σε αγκώνες και γόνατα, η ενυδάτωση με τις κατάλληλες κρέμες, λοσιόν ή body butters και body oils είναι το κλειδί για μια επιδερμίδα λεία και βελούδινη, σε όλο το σώμα. Γνωρίζεις όμως ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή της ημέρας για να τα εφαρμόσεις, και να επωφεληθείς από όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν να σου προσφέρεουν; Δες παρακάτω ποιες ώρες και στιγμές της ημέρας είναι οι καλύτερες, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Δες εδώ 5 ενυδατικές κρέμες σώματος για επιδερμίδα απαλή "σαν μωρού" στο κρύο.

Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι είναι καλύτερο να απλώνεις τις κρέμες σου...

...αμέσως μετά το ντους

Αυτή η στιγμή που βγαίνεις από την μπανιέρα κι έχεις, ακόμα, ελαφρώς νωπό δέρμα, είναι η καλύτερη καθώς το σώμα σου έχει τα περισσότερα ποσοστά υγρασίας και ενυδάτωσης λόγω του νερού. Και οι κρέμες σώματος λειτουργούν (και δρουν) καλύτερα σε ένα ήδη ενυδατωμένο, γεμάτο υγρασία, δέρμα. Αντιθέτως, αν σκουπιστείς τελείως ή αφήσεις να περάσει ώρα από τη στιγμή που θα τελειώσεις το ντους, υ υγρασία εξατμίζεται εύκολα αφήνοντας μια ξηρή όψη. Σφράγισε την υγρασία πριν εξατμιστεί απλώνοντας μια γενναία δόση της αγαπημένης σου κρέμας.

...αμέσως μετά το ξύρισμα

Με το ξύρισμα δεν αφαιρείς μόνο την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αλλά και τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτεθεί η, ευαίσθητη από το ξύρισμα, επιδερμίδα σε πιθανή ξηρότητα. Προστάτευσέ την εφαρμόζοντας μια λεπτόρρευστη κρέμα χωρίς οινόπνευμα, έτσι ώστε να μην ερεθίσεις περισσότερο την περιοχή ή να μην χειροτερεύσεις τυχόν κοκκινίλες ή σπυράκια που αναπόφευκτα βγαίνουν λίγο μετά το ξύρισμα. 

Δες εδώ: Σπυράκια μετά το ξύρισμα: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

...μετά την απολέπιση στο μπάνιο

Το ίδιο ισχύει και μετά την απολέπιση με scrub, η οποία μπορεί να αφήσει πιο ερεθισμένη ή αφυδατωμένη την επιδερμίδα. Καταπράϋνέ τη εφαρμόζοντας ένα παχύ στρώμα κρέμας σώματος.

...λίγο πριν κοιμηθείς

Η υγρασία εξατμίζεται από το σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, επομένως αν εφαρμόσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα λίγο πριν κοιμηθείς, θα εξασφαλίσεις ότι αυτή θα παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένη. Επιπλέον, το όλο τελετουργικό της περιποίησης σώματος λίγο πριν τον ύπνο θα σε χαλαρώσει πλήρως, ενώ δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να μυρίζεις όμορφα στο κρεβάτι.

...μετά το πλύσιμο/αντισηψία των χεριών σου

Θα έχεις διαπιστώσει ότι το συχνό πλύσιμο των χεριών αλλά και τα σκληρά αντισηπτικά που εφαρμόζουμε συνεχώς μέσα στην ημέρα προκαλούν έντονο ξεφλούδισμα και ξηρότητα στις παλάμες μας, αφού απορροφούν και την παραμικρή υγρασία που υπάρχει στην επιφάνειά τους. Γι' αυτό, καλό είναι να απλώνεις την ενυδατική κρέμα για τα χέρια αμέσως μόλις τα πλύνεις ή/και εφαρμόσεις το αντισηπτικό.

Δες επίσης: Κεφάλαιο ραγάδες: Τι είναι, πώς μπορείς να τις προλάβεις ή/και να τις αντιμετωπίσεις

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i