Hair Oiling: Τα do's & don'ts της τεχνικής που θα σου χαρίσει λεία, μεταξένια μαλλιά

Δες πώς θα αξιοποιήσεις σωστά το έλαιο μαλλιών.

hair iStock

Το hair oiling είναι μια σχετικά πρόσφατη τάση στην περιποίηση των μαλλιών μας, που έχει κάνει πάταγο στα social media. Πρόκειται για την εφαρμογή ελαίου μαλλιών σε όλα τα μήκη και τις άκρες αλλά και στο τριχωτό, με στόχο όχι μόνο να λάμψει η τρίχα σε βάθος, αλλά και να αποκτήσει βαθιά θρέψη και ενδυνάμωση στον πυρήνα της. Αν το έχεις δοκιμάσει έστω μια φορά, θα έχεις διαπιστώσει ότι έχει πράγματι θεαματικά αποτελέσματα, ειδικά στα πολύ ξηρά, ταλαιπωρημένα ή αφυδατωμένα μαλλιά. Γνωρίζεις όμως πώς θα το κάνεις σωστά, ώστε να επωφεληθείς απόλυτα από αυτά που έχει να σου προσφέρει το hair oiling;

Δες επίσης: Το ελαιόλαδο και η χρήση του στην περιποίηση των μαλλιών μας

Αρχικά να πούμε ότι, όπως όλες οι τεχνικές και τα τελετουργικά περιποίησης (μαλλιών, προσώπου, σώματος), έτσι και το hair oiling έχει ορισμένα tips & tricks που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δες παρακάτω τα do's & dont's ώστε να το κάνεις σωστά:

Do's

#1. Επίλεξε το λάδι μαλλιών που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις χοντρή ή λιπαρή τρίχα, ένα λεπτόρρευστο λάδι θα κάνει καλύτερη δουλειά από ένα πιο παχύρρευστο, που μάλλον θα βαρύνει περισσότερο τα μαλλιά σου.

#2. Ζέστανε το λάδι στα χέρια σου πριν το εφαρμόσεις στα μαλλιά. Τρίψε την ποσότητα που θες ανάμεσα στις παλάμες σου και άπλωσέ το σε όλα τα μήκη και τις άκρες με αργές κινήσεις.

#3. Προσοχή στην ποσότητα. Το γνωστό "less is more" έχει εφαρμογή κι εδώ, έτσι ώστε να μην το παρακάνεις με παραπάνω προϊόν από αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σου.

#4. Λούσου 2 φορές. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν 3 και 4 περάσματα με σαμπουάν και νερό ώστε να απομακρυνθεί αποτελεσματικά το λάδι αλλά και για να καθαρίσει σε βάθος η τρίχα. 

Ο σωστός τρόπος λουσίματος έχει ως εξής: Σε στεγνά μαλλιά, άπλωσε ένα χέρι σαμπουάν και τρίψε καλά με τα χέρια σου, ξεπλένοντάς τα στη συνέχεια με άφθονο νερό. Έπειτα, επανάλαβε τη διαδικασία κανονικά, με σαμπουάν και νερό, ως συνήθως και όσες φορές κρίνεις ότι το χρειάζονται τα μαλλιά σου.

Δες επίσης: 5 μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών που πολλοί δερματολόγοι θέλουν να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Dont's

#1. Μην πιάνεις σφιχτά τα μαλλιά σου, περιμένοντας το λάδι να δράσει πριν λουστείς. Κι αυτό γιατί ένα σφιχτό πιάσιμο τραβάει την τρίχα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να σε πιάσει το κεφάλι σου και να πονάς ύστερα από λίγο, αλλά και να ταλαιπωρείται η τρίχα με κίνδυνο να σπάσει. Άφησέ τα να πέφτουν ελεύθερα στους ώμους σου, πάνω από μια πετσέτα για να μη λερωθείς.

#2. Απόφυγε να βάζεις μεγάλη ποσότητα προϊόντος στο τριχωτό, αλλά αρκέσου στο "τόσο-όσο". Κι αυτό γιατί ενδέχεται το λάδι να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει υπερέκκριση σμήγματος και άρα λιπαρότητας. Επιπλέον, δεν είναι όλα τα λάδια μαλλιών κατασκευασμένα για χρήση στο τριχωτό, παρά μόνο στις άκρες. Πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι ενδέχεται να προκαλέσει αλλεργίες ή αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους, ιδίως αν υπάρχουν και άλλα θέματα (ξηροδερμία, ακμή τριχωτού, άλλοι ερεθισμοί).

#3. Μην κοιμάσαι με το λάδι στα μαλλιά. Άφησέ το να δράσει για 3 με 4 ώρες το πολύ και όχι περισσότερο, και φρόντισε να το ξεβγάλεις πολύ καλά με σαμπουάν και άφθονο νερό, όπως προαναφέραμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i