Λιπαρά μαλλιά: Πώς θα τα διατηρήσεις φρέσκα όσο το δυνατόν περισσότερο

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου λαδώνουν πιο γρήγορα και πώς να το αποφύγεις.

λιπαρα μαλλια Pixel Formula

Αν ανήκεις στις γυναίκες με λιπαρά μαλλιά ή με μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα, ακόμα και λίγες ώρες μετά το λούσιμο, πιθανόν να ταλαιπωρείσαι και να αναζητάς τρόπους για να τα κάνεις να δείχνουν φρέσκα και καθαρά για περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι η λιπαρότητα στο τριχωτό κάνει την εμφάνισή της για διάφορους λόγους, και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι βρώμικα. Παρ' όλα αυτά, πολλές είναι οι γυναίκες που τα λούζουν καθημερινά, σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τη λιπαρή ρίζα, πράγμα που όμως δεν ενδείκνυται ή δεν είναι πάντοτε εφικτό. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να υιοθετήσεις ή να αποφύγεις για να τα διατηρήσεις φρέσκα μετά το λούσιμο, για πολύ περισσότερο.

Τα 3 pro tips που θα σε βοηθήσουν:

#1. Dry shampoo

Και όχι, εδώ δεν θα σου πούμε να το προτιμάς, αλλά αντιθέτως να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτό για λίγο καιρό. Το ξηρό σαμπουάν έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τελευταία, ακριβώς για να σε σώσει από μια bad hair day ή για τις ημέρες εκείνες που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για λούσιμο - στέγνωμα - περιποίηση μαλλιών (ιδίως αν έχεις μακριά μαλλιά, καταλαβαίνεις τι εννοούμε). Εύλογα έχει γίνει το αγαπημένο beauty item των περισσότερων γυναικών, που πλέον το χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά στη ρουτίνα τους. Αυτό ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνει καμιά φορά περισσότερο τα μαλλιά, αφού προκαλεί (ή επιταχύνει) την υπερέκκριση σμήγματος στο τριχωτό, που με τη σειρά του δίνει αυτή την εικόνα της λιπαρότητας. Περιόρισέ το στις απολύτως απαραίτητες περιστάσεις και απόφυγέ το στην καθημερινότητά σου. Αντιθέτως, κάνε την έρευνά σου για ένα σαμπουάν καθαρισμού ειδικό για λιπαρά μαλλιά, που θα ρυθμίσει και θα απομακρύνει απαλά το σμήγμα και θα αφήσει μια αίσθηση φρεσκάδας στα μαλλιά για περισσότερο.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i