Καθαρισμός προσώπου: Τα 3 βασικά λάθη που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο πρόσωπο

Τι να κάνεις (και τι να αποφύγεις) για να έχεις μια καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα.

wash iStock

Ο καθαρισμός προσώπου είναι είναι απολύτως απαραίτητος για μια υγιή, καθαρή επιδερμίδα. Κι ενώ οι περισσότερες πιστεύουμε ότι δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία και ότι δεν απαιτεί καμιά τρομερή τεχνογνωσία, πολύ συχνά κάνουμε άθελά μας μικρά λαθάκια που μας στερούν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε αυτή τη λεία, λαμπερή επιδερμίδα που ονειρευόμαστε.

Δες επίσης: 3 συνήθειες που ακολουθούν πιστά τα top models για λαμπερή επιδερμίδα

Ποια είναι αυτά;

#1. Τρίβεις με μανία το δέρμα σου

Ένα λάθος που κάνουμε σχεδόν ασυναίσθητα είναι να τρίβουμε δυνατά το δέρμα καθώς εφαρμόζουμε το καθαριστικό. Πράγμα που σημαίνει ότι εύκολα μπορείς να τραυματίσεις την επιφάνεια του δέρματος και να προκληθούν ερυθρότητα και κάθε είδους ερεθισμοί. Σκέψου ότι η επιδερμίδα σου είναι κάτι πολύτιμο και δεν θες να σπάσει: κάνε ήπιες, απαλές κινήσεις και μην βιάζεσαι. Αφιέρωσε λίγα λεπτά παραπάνω για να το κάνεις σωστά και όχι βιαστικά.

#2. Πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές τη μέρα (ή και περισσότερο)

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι, όσο πιο συχνά πλένεις το πρόσωπό σου, τόσο το καλύτερο. Κι ενώ αυτό μπορεί να ισχύει σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις (πχ στις πολύ λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής), σε άλλες ίσως αποφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Το συχνό πλύσιμο αφαιρεί από την επιδερμίδα τα χρήσιμα έλαια με αποτέλεσμα τελικά το δέρμα να υπερπαράγει λιπαρότητα για να καλύψει αυτήν την έλλειψη. Σε άλλες περιπτώσεις αφήνεται στεγνό και με μια ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Προσάρμοσε τη συχνότητα ανάλογα με τις δικές σου προσωπικές ανάγκες.

Δες επίσης: French Bangs: Δείξε μέχρι και 10 χρόνια νεότερη με αυτό το κούρεμα

#3. Χρησιμοποιείς πολλά οξέα (ή πολύ βαριά cleansers)

Τα οξέα μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα, αυτό το γνωρίζουμε. Την αφήνουν απαλή, λεία, με βελτιωμένη την όψη τυχόν σημαδιών και λεπτών γραμμών / ρυτίδων, ενώ πραγματοποιούν και μια χημική απολέπιση, πράγμα που σημαίνει ότι απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Παρ' όλα αυτά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα μαζί ταυτόχρονα, το ένα πάνω στο άλλο τα AHA Ή BHA ( πχ σαλικυλικό, γαλακτικό, γλυκολικό οξύ) καθώς μπορεί να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου, ιδίως αν είσαι αρχάρια στο σπορ ή έχεις ήδη ευαίσθητο δέρμα.

Προτείνουμε να χρησιμοποιείς κάθε φορά ένα οξύ συνδυασμένο με κάποιο ενεργό συστατικό που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού, όπως για παράδειγμα τα ceramides ή το υαλουρονικό οξύ που είναι απόλυτα φυσικό προς την επιδερμίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i