Το Νο. 1 tip που θα κάνει το άρωμά σου να μυρίζει όλη μέρα

Η κίνηση που θα χαρίσει μεγάλη διάρκεια στο άρωμα και θα σε κάνει να μοσχοβολάς περισσότερο.

άρωμα iStock

Πόσες φορές έχεις ψεκαστεί με ένα άρωμα μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι παύει να σου μυρίζει ύστερα από λίγη ώρα; Ή ότι τουλάχιστον έτσι σου φαίνεται εσένα, καθώς η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές το άρωμα συνεχίζει να μυρίζει στους γύρω μας, αλλά η μύτη μας το έχει συνηθίσει τόσο πολύ που νομίζουμε ότι έχει εξατμιστεί.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που όντως το άρωμα μπορεί να εξασθενεί γρήγορα μετά από λίγη ώρα, εξαιτίας πολλών παραγόντων. Μπορεί να φταίει ο τύπος της επιδερμίδας σου, οι συνθήκες στις οποίες εκτίθεσαι μέσα στη μέρα (πχ έντονη ζέστη και ήλιος, άθληση, ιδρώτας) ακόμα και το ίδιο το άρωμα πολλές φορές και η ποιότητά του. Μπορεί απλά το άρωμα που επέλεξες να μην είναι αυτό που ταιριάζει ιδανικά με τη χημεία της επιδερμίδας σου και να μην είναι για σένα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα tip που καλό είναι να γνωρίζεις αν θες το άρωμά σου να μοσχοβολά όλη μέρα.

Το Νο. 1 tip που λίγες γυναίκες γνωρίζουν:

Ψέκασε το άρωμά σου στα πιο ζεστά σημεία του σώματος, εκεί όπου χτυπά ο σφυγμός σου: στις κλειδώσεις του αγκώνα, στο εσωτερικό των καρπών, αριστερά και δεξιά στο λαιμό σου. Επίσης, μην ξεχνάς να βάλεις λίγες σταγόνες στο πίσω μέρος του λαιμού σου, στο σημείο που ακουμπούν συνήθως τα μαλλιά σου. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά ακουμπούν και μεταφέρουν την εσάνς στους γύρω σου, χωρίς να μπορείς να καθορίσεις με ακρίβεια από ποιο ακριβώς σημείο του σώματός σου προέρχεται η ευωδιά. Έτσι, έχεις καταφέρει να μυρίζουν και τα μαλλιά σου (χωρίς να τα έχεις ψεκάσει απευθείας με άρωμα, κάτι που ξεθωριάζει το χρώμα της τρίχας).

Extra tip: Ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να τρίβουν τους καρπούς τους μεταξύ τους, λίγο αφότου τούς ψεκάσουν με άρωμα. Όπως επίσης τρίβουν την επιφάνεια του σώματος που έχουν ψεκάσει, θέλοντας να "απλώσουν" το άρωμα. Με αυτόν τον τρόπο όμως διασπάς τα συστατικά του αρώματος και πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις: δηλαδή τη μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα.

Extra tip #2: Ψέκασε λίγο άρωμα και στα ρούχα σου - το ύφασμα απορροφά καλύτερα και σε βάθος τις μυρωδιές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i