5 εύκολα hacks για να πετύχεις ένα απόλυτα φυσικό, "no makeup look"

Το natural μακιγιάζ είναι η απόλυτη τάση φέτος το καλοκαίρι.

makeup iStock

To "no makeup look"  είναι ένα από τα πιο δημοφιλή trends μακιγιάζ τους τελευταίους μήνες, που έγινε ιδιαίτερα αγαπητό λίγο μετά την καραντίνα, όταν και οι γυναίκες θέλησαν να υιοθετήσουν έναν πιο εύκολο τρόπο για να βάφονται (low maintenance). Ωστόσο, η μόδα πλέον θέλει φυσικότητα στα πάντα, οπότε το natural μακιγιάζ επικράτησε και μάλιστα έχει γίνει ιδαιτέρως hot.

Μπορεί να φαίνεται ένα εύκολο look - πολλές γυναίκες νομίζουν ότι επειδή είναι αρκετά μίνιμαλ και με λίγα προϊόντα, χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια για να επιτευχθεί σωστά. Και όμως, θα εκπλαγείς αν σου πούμε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα μακιγιάζ, καθώς χρειάζεται αρκετή δεξιοτεχνία στις κινήσεις για να βγει ένα φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο, σαν να μη φοράς απολύτως κανένα καλλυντικό προϊόν.

Παρ' όλα αυτά, μην ανησυχείς καθώς έχουμε συγκεντρώσει για σένα μερικά εύκολα tricks, τα οποία θα κάνουν το μακιγιάζ σου να φαίνεται απόλυτα φυσικό και την επιδερμίδα σου λαμπερή και φρέσκια.

Δες επίσης: Το Clean Manicure είναι το διαχρονικό nail trend που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες

Τι πρέπει να προσέξεις:

#1. Ανακάτεψε λίγη από την ενυδατική σου στο foundation σου. Με αυτόν τον τρόπο θα "σπάσεις" το χρώμα του καλυπτικού σου και θα φτιάξεις μια ελαφριά βάση, που θα απλώνεται πανεύκολα στο δέρμα σου και θα αφήνει μια φυσική κάλυψη, σαν να μη φοράς τίποτα. Plus, με την ενυδατική κρέμα αποτρέπεις τη δημιουργία του εφέ "μάσκας" που καμιά φορά προκαλείται από τη μεγάλη ποσότητα makeup αλλά και από τις παχύρρεστες συνθέσεις. 

Tip: Εάν θες ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα με ένα glowy εφέ στην επιδερμίδα σου, μπορείς αντί για ενυδατική, να προσθέσεις λίγο highlighter. 

#2. Μην το παρακάνεις με το concealer κάτω από τα μάτια, καθώς μπορεί να καταλήξεις να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Βάλε μικρή ποσότητα στα δάχτυλα ή σε ένα μικρό πινέλο και κάλυψε μόνο τις περιοχές που βλέπεις κοιτάζοντάς σε στον καθρέφτη, μόνο δηλαδή αυτές που πιάνεις με την περιφερειακή σου όραση. 

#3. Καμιά φορά, όταν θες να πετύχεις ένα φυσικό μακιγιάζ, οι πολύ έντονα βαμμένες βλεφαρίδες μπορεί να φανούν υπερβολικές. Θα σου προτείναμε να περάσεις μόνο μια στρώση μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου, και στη συνέχεια να τις περάσεις με ένα καθαρό βουρτσάκι ώστε να αφαιρέσεις την περίσσεια του προϊόντος. 

Δες επίσης: Αυτά είναι τα 3 πιο hot χρώματα μαλλιών του φετινού καλοκαιριού

#4. Αναφορικά με το bronzer, οι περισσότερες το χρησιμοποιούν σαν αυτομαυριστικό προϊόν απλώνοντάς το σε όλο το πρόσωπο, με σκοπό να πετύχουν το πολυπόθητο ηλιοκαμμένο look. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν πετυχαίνουν το natural και φρέσκο αποτέλεσμα που θα ήθελαν. Καλό είναι να απλώνεται το bronzer με φειδώ και μόνο στα σημεία που φυσιολογικά θα μας έβλεπε ο ήλιος - δηλαδή στα ζυγωματικά, στην άκρη της μύτης και στις εξωτερικές γωνίες του προσώπου.

#5. Όταν απλώσεις το ρουζ στα μήλα σου, "σβήσε" μια μεγάλη ποσότητα με το πινέλο που είχες εφαρμόσει το foundation σου, ή πιο απλά με μια χαρτοπετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται σαν το (αναψοκοκκινισμένο) χρώμα στα μάγουλά σου είναι φυσικό και όχι αποτέλεσμα κάποιου καλλυντικού προϊόντος.

Extra tip: Απόφυγε τη χρήση του ματ κραγιόν, και προτίμησε lip gloss ή balms τα χείλη να φαίνονται glossy, λαμπερά και ενυδατωμένα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i