Self-tanners: Τα πιο σημαντικά tips για τέλειο (τεχνητό) μαύρισμα πριν καν βγεις στην παραλία

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να κάνεις σωστά (και ομοιόμορφα) το self-tanning.

bikini iStock

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε όλες μας πριν βγούμε στην παραλία είναι το πώς θα καταφέρουμε να μαυρίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να δείχνει άψογο το μπικίνι στο σώμα μας. Και όχι, η ιδέα του να κάτσεις στον ήλιο με τις ώρες, κάνοντας ηλιοθεραπεία όλη μέρα από το πρώτο μπάνιο, δεν είναι η πιο σοφή, μιας και ο ήλιος κρύβει πολλούς κινδύνους.  

Ευτυχώς, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μάς έχει κάνει "δώρο" έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο για να πετύχουμε το μαύρισμα που θέλουμε από την άνεση του σπιτιού μας και με πολύ οικονομικό τρόπο. Και όχι, δεν αναφερόμαστε στο σολάριουμ - που φυσικά αποτελεί και αυτό μια επιλογή, που βέβαια δεν προτιμάμε προσωπικά. Μιλάμε για τα αυτομαυριστικά προϊόντα, που αν είναι καλής ποιότητας και εφαρμοστούν σωστά, μπορούν να χαρίσουν ένα όμορφο, sun-kissed χρώμα με εξαιρετική λάμψη, που δείχνει απόλυτα φυσικό.

Δες επίσης: Επιδερμίδα μετά τα 50 | Τα 5 SOS tips της περιποίησης στην εμμηνόπαυση

Επιπλέον, πολλοί είναι και οι δερματολόγοι που τα προτιμούν 100% περισσότερο από την έκθεσή μας στον ήλιο, ισχυριζόμενοι ότι, αν είναι να "ψηθούμε" με τις ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία είναι προτιμότερο να αποκτήσουμε ένα τεχνητό μαύρισμα με τη βοήθεια self-tan προϊόντων, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην εκτεθούμε σε κίνδυνο.

Ακολουθούν ωστόσο μερικά βασικά σημεία που καλό είναι να προσέξεις, ώστε να πετύχεις το καλύτερο και πιο "φυσικό - τεχνητό" μαύρισμα μόνη σου:

#1. Τα self-tanners δεν είναι αντηλιακά, δεν παρέχουν προστασία από τη βλαβερή ακτινοβολία, επομένως δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα τελευταία για κανέναν λόγο. Tα αυτομαυριστικά προϊόντα έχουν ως μοναδική τους αποστολή να χαρίζουν τεχνητό χρώμα στο δέρμα σου, χωρίς να δημιουργούν κανενός είδους φράγμα προστασίας στην επιφάνειά του, επομένως δεν μπορούν να σε προστατέψουν από τη UV ακτινοβολία. Πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μια χαρά μπορείς να μαυρίσεις κι άλλο από τον ήλιο, και φυσικά, να καείς και να πάθεις έγκαυμα.

Δες επίσης: Body Acne: 5 SOS tips που χρειάζεται να γνωρίζεις για να την αντιμετωπίσεις σωστά

#2. Τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται πάντοτε όταν πρόκειται να εκτεθείς στον ήλιο, είτε μιλάμε για ηλιοθεραπεία στην παραλία είτε για βόλτα στην πόλη. Εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και όταν έχεις μαυρίσει (φυσικά ή τεχνητά)- και πάλι θα πρέπει να το εφαρμόζεις συνέχεια και με ευλάβεια.

#3. Ένα από τα πράγματα που βασανίζουν τις περισσότερες γυναίκες είναι οι λεκέδες ή τα patches που δημιουργούνται στο δέρμα, αποτέλεσμα της μη σωστής εφαρμογής των αυτομαυριστικών. Παράλληλα, το πορτοκαλί ή κατάμαυρο χρώμα που πολλές φορές προκαλείται είναι σημάδι ότι και πάλι κάτι δεν έγινε σωστά.

Ο εύκολος τρόπος για να εφαρμοστεί σωστά είναι ο παρακάτω:

Εφάρμοσε πολύ μικρή ποσότητα στα χέρια σου την οποία θα αναμείξεις με την ενυδατική σου κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις αφενός να ελέγχεις το μαύρισμα που δημιουργείς, "χτίζοντἀς" το ανάλογα με το πόσο έντονο το θες, αλλά και αφετέρου να βγει ένα ομοιόμορφο και διακριτικό αποτέλεσμα που δεν θα φαίνεται ψεύτικο.

Last but not least: Είναι συχνό το φαινόμενο να δημιουργούνται λεκέδες με την εφαρμογή αντηλιακών σε δέρμα που έχει μαυρίσει τεχνητά, πράγμα φυσικά που είναι προσωρινό, επιφανειακό και εντελώς ακίνδυνο, και έχει να κάνει με τις αναμείξεις των χημικών συστατικών που περιέχουν τα προϊόντα. Η λύση εδώ δεν είναι να παραλείψεις το αντηλιακό (όπως κάνουν πολλοί), αλλά να προτιμήσεις oil-free αντηλιακά που δεν χαλούν το αποτέλεσμα που έχεις δημιουργήσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i