Mermaid eyes: Το πιο "δροσερό" makeup look του φετινού καλοκαιριού είναι και το πιο trendy

To "γοργονέ" στιλ έχει θέση και στο μακιγιάζ, πέρα από τα μαλλιά μας.

makeup Splash News / Ideal Image

Άλλο ένα trend στο μακιγιάζ που έχει κάνει θραύση στα social media, και δεν είναι άλλο από το "mermaidcore". Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για έναν όρο που επιχειρεί να περιγράψει το "γοργονέ" στιλ που όλες γνωρίζουμε, το οποίο όμως εκτείνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ομορφιάς.

Δες επίσης: Mermaid Cut: Το hot καλοκαιρινό κούρεμα που έχει κάνει θραύση στα social media

Συγκεκριμένα, το mermaidcore αναφέρεται σε ό,τι έχει να κάνει με... γοργόνες και γοργονέ στιλ, και μπορεί να αντικατοπτριστεί στα ρούχα, μαλλιά, νύχια και μακιγιάζ. Τα γνωστά mermaid waves για παράδειγμα αποκτούν έναν ανάλαφρο κυματισμό μετά από μια βουτιά στη θάλασσα (ή με ειδικά προϊόντα styling), ενώ και τα νύχια βάφονται σε αστραφτερούς χρωματισμούς. Όσο για το μακιγιάζ, δεν γινόταν να μείνει εκτός τάσης, μιας και το mermaid στιλ δείχνει τέλειο σαν pattern για σκιές ματιών. 

Έτσι, χάρη σε ευφάνταστους συνδυασμούς χρωμάτων σκιών, δημιουργήθηκαν τα mermaid eyes που είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεσαι: χρωματιστές σκιές σε χαρούμενες, παστέλ αποχρώσεις μπλέκονται μαζί και δημιουργούν κολακευτικούς συνδυασμούς για όλα τα χρώματα ματιών. Πράσινο, μπλε, λιλά και απαλό ροζ είναι οι ιδανικότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις ενώ αν έχουν και λίγο γκλίτερ, τόσο το καλύτερο.

Δες επίσης: Οι 3 πιο hot τάσεις μακιγιάζ της φετινής άνοιξης που "φοριούνται" άνετα και το καλοκαίρι

Το μυστικό ωστόσο βρίσκεται στο σωστό blending των σκιών ώστε να δημιουργηθεί βάθος στο βλέμμα, αλλά και στην κατάλληλη επιλογή χρωμάτων που θα ταιριάζουν μεν μεταξύ τους, αλλά και θα κολακεύουν τα μάτια σου.

Μπορείς βέβαια να πετύχεις το εφέ και με μια μόνο σκιά, αρκεί να είναι ιριδίζουσα.

Δες ένα παράδειγμα:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i