Οι 3 πιο hot τάσεις μακιγιάζ της φετινής άνοιξης που "φοριούνται" άνετα και το καλοκαίρι

Γνώρισε τα makeup trends που θα αφοράς από τώρα μέχρι το τέλος της θερινής σεζόν.

makeup Splash News / Ideal Image

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος όλες μας αναζητάμε τα hot trends που θα επικρατήσουν (ή έχουν ήδη επικρατήσει) στον χώρο της ομορφιάς και του μακιγιάζ. Οι σχεδιαστές και το street style πάντως ανέδειξαν, για άλλη μια χρονιά, τη φυσικότητα στο makeup που, σε συνδυασμό με λίγο χρώμα, μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα πρόσωπο.

Δες παρακάτω τις 3 πιο hot τάσεις μακιγιάζ που ξεχωρίσαμε και, παρότι ανοιξιάτικες, μπορείς άνετα να τις υιοθετήσεις και το καλοκαίρι.

Δες επίσης: 5 σωτήρια skincare tips για λαμπερή επιδερμίδα, σύμφωνα με τις skincare experts των top models

#1. Satin skin

Πολλοί είναι οι όροι που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς για να περιγράψουν το εφέ της λείας και μεταξένιας επιδερμίδας που ακτινοβολεί υγεία και λάμψη. "Dolphin skin", "buttery skin", "honey & glass skin" "glazed-donut", είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που έχουν δοθεί στο φαινόμενο της dewy, πλήρως ενυδατωμένης και απαλής επιδερμίδας που δείχνει τόσο διάφανη όσο το γυαλί. Το trend αυτό συμφωνεί με τη γενικότερη τάση που θέλει ένα πιο φυσικό και low-maintenance look στο πρόσωπο, χωρίς πολλά προϊόντα μακιγιάζ και με έμφαση στη φυσική ομορφιά. Μπορείς ωστόσο να πετύχεις το συγκεκριμένο εφέ με τα σωστά καλλυντικά και με μια εντατική skincare ρουτίνα. Προσοχή όμως: στόχος σου δεν είναι να καμουφλάρεις / κρύψεις το πρόσωπο, την επιδερμίδα ή τις όποιες ατέλειες θεωρείς ότι έχεις, αλλά να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου. Γι΄αυτό και το foundation (πρέπει να) χρησιμοποιείται με φειδώ.

Δες επίσης: Skin detox: Το καλύτερο καθαριστικό προσώπου με ενεργό άνθρακα για αποτελεσματικό καθαρισμό της επιδερμίδας

#2. Pastel Eyes / Face strass

Λίγο χρώμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Και όταν λέμε χρώμα, εννοούμε κυρίως τα πιο απαλά και ήπια παστέλ, σε όποια απόχρωση μπορείς να φανταστείς: ροζ, λιλά, ροδακινί, γαλάζιο, βεραμάν. Μπορεί να είναι μια διακριτική γραμμή eye liner ή μια σκιά στα βλέφαρα, ακόμα και μια μάσκαρα. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι αυτές οι αποχρώσεις ταιριάζουν και γλυκαίνουν όλα τα χρώματα ματιών και τους τόνους επιδερμίδας, ενώ αν είσαι και μαυρισμένη, κάνουν υπέροχη αντίθεση.

Το στοιχείο ωστόσο που θα κάνει τη διαφορά είναι τα face strass, που τοποθετούνται οπουδήποτε στο πρόσωπο αλλά κυρίως γύρω από την περιοχή των ματιών, για ακόμα πιο μεγάλη ένταση και focus στο βλέμμα. Το εφέ είναι άκρως εντυπωσιακό και τραβάει όλη την προσοχή στο πρόσωπο, χωρίς να έχεις επενδύσει άπειρο χρόνο για να τα τοποθετήσεις. Για την ακρίβεια, τοποθετούνται τόσο εύκολα που θα γίνουν η αγαπημένη σου επιλογή για τις ημέρες που βιάζεσαι ή δεν θες να μπλέξεις καθόλου με σκιές.

#3. Natural lips / Vanilla look

Πολυτέλεια, άνεση, μινιμαλισμός: αυτές οι τρεις λέξεις είναι που χαρακτηρίζουν απόλυτα το νέο trend που έχει μονοπωλήσει πλέον το ενδιαφέρον των beauty addicts σε TikTok και Instagram και ακούει στο όνομα "Vanilla girl".

Η "Vanilla girl aethetic" ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή, τόσο στο μακιγιάζ και στα μαλλιά όσο και στην εμφάνιση συνολικότερα. Αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας αλλά με ένα πιο casual και girly vibe. Είναι "clean", αλλά με μια δόση μινιμαλισμού και απλότητας που τη χαρακτηρίζει απόλυτα. Επίσης, οι αποχρώσεις που επικρατούν ανήκουν στη γήινη παλέτα, με το λευκό, εκρού, créme, μπεζ, ανοιχτό καφέ και το vanilla cream να είναι τα αγαπημένα πλεόν των "it" girls.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όλα στο μακιγιάζ είναι φυσικά και "clean".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i