5 σωτήρια skincare tips για λαμπερή επιδερμίδα, σύμφωνα με τις skincare experts των top models

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μοντέλα έχουν τόσο λαμπερή και υγιή επιδερμίδα - ακολουθούν με ευλάβεια όλα τα παρακάτω tips.

skin Splash News / Ideal Image

Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές εδώ, το όμορφο, υγιές δέρμα που ακτινοβολεί φρεσκάδα και λάμψη δεν έρχεται ουρανοκατέβατο - θέλει θυσίες, προσπάθεια και φροντίδα για να αναδειχθεί. Και τα top models φαίνεται ότι το γνωρίζουν καλά, μιας και ακολουθούν πιστά όλες τις συμβουλές των δερματολόγων και αισθητικών τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις θαυμάζουμε (και) για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους.

Φυσικά και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το DNA, η ισορροπημένη διατροφή και η γυμναστική στο να έχει κανείς όμορφη, υγιή επιδερμίδα. Παρ' όλα αυτά, καλό είναι να τη βοηθάμε κι εμείς με ορισμένες κινήσεις και πρακτικές που πρέπει να τηρούμε καθημερινά.

Δες κι εδώ: 3 συνήθειες που ακολουθούν πιστά τα top models για λαμπερή επιδερμίδα

Δες παρακάτω τα 5 SOS tips που συνηθίζουν να δίνουν οι αισθητικοί στα μοντέλα:

#1. Συμβουλεύουν να κάνουν συχνά peelings

Μια με δύο φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουν φυσικό peeling στο σπίτι με ένα ήπιο scrub. Φυσικά, η παραπάνω οδηγία προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες και τον τύπο επιδερμίδας, αλλά και την εποχή. Τον χειμώνα μπορεί να γίνεται συχνότερα, ενώ το καλοκαίρι μπορεί να αποφεύγεται στην ίδια συχνότητα. Γενικότερα, έχε στο μυαλό σου το εξής: προτίμησε να κάνεις απολέπιση το βράδυ πριν κοιμηθείς και να φοράς αντηλιακό οπωσδήποτε το επόμενο πρωί.  

Προσοχή: Απόφυγε να το κάνεις χημική απολέπιση με οξέα τους καλοκαιρινούς μήνες που εκτίθεσαι περισσότερο στον ήλιο, προτίμησέ τη τους χειμωνιάτικους μήνες και πάντοτε με συνοδεία αντηλιακού.

#2. Τις συμβουλεύουν να εντάσσουν τη ρετινόλη στη ρουτίνα τους

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α και έχει ενθουσιάσει σύσσωμο τον κόσμο της ομορφιάς. Beauty editors, influencers και beauty addicts αλλά και δερματολόγοι ορκίζονται στη θαυματουργή ρετινόλη, που θεωρούν ένα multitasking προϊόν, ικανό να αντιμετωπίσει μια σειρά δερματικών προβλημάτων. Περιληπτικά, η ρετινόλη βοηθά την επιδερμίδα με τάση ακμής απολεπίζοντάς τη και βοηθώντας τη να δείχνει λεία, με ομοιόμορφο τόνο και υφή. Επίσης, η πανίσχυρη αυτή βιταμίνη επανορθώνει τις κυτταρικές δομές, περιορίζει την παραγωγή σμήγματος και μειώνει σημάδια και δυσχρωμίες, ενώ βελτιώνει και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Δες εδώ πώς θα την ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου χωρίς να ερεθίσεις το πρόσωπό σου.

Δες εδώ: 5 κρέμες ματιών με ρετινόλη για βελτίωση της όψης των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων

#3. Τους υπενθυμίζουν ότι δεν πρέπει να ακουμπούν το πρόσωπό με τα χέρια τους / να σπάνε τα σπυράκια τους

Πρόκειται για μια συμβουλή που εξυπακούεται, παρόλα αυτά δεν τη γνωρίζουν όλες οι κοπέλες και ιδίως οι νεότερες, που θεωρούν ότι αν σπάσουν ένα ανεπιθύμητο σπυράκι θα το εξαφανίσουν γρηγορότερα. Απεναντίας, καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο αφού όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά εξαπλώνεται η μόλυνση στην περιοχή με αποτέλεσμα περισσότερα σπυράκια, ακόμα και ακμή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς με το που δει ένα σπυράκι είναι, για αρχή, να το αφήσει στην ησυχία του μέχρι να κάνει τον κύκλο του. Έπειτα, μπορεί να εφαρμόζει τοπικά φαρμακευτικά σκευάσματα για να το βοηθήσει να φύγει και, φυσικά, να δει έναν δερματολόγο αν διαπιστώσει ότι το πρόβλημα επιμένει ή επαναλαμβάνεται. 

#4. Επιμένουν να τις συμβουλεύουν να μην αγοράζουν οποιαδήποτε προϊόντα περιποίησης βλέπουν στο διαδίκτυο

Συχνά πέφτουμε στην παγίδα τού να αγοράσουμε ένα προϊόν που είδαμε στα social media, παρασυρόμενες από τη διαφήμιση, την όμορφη συσκευασία ή τα σχόλια των influencers. Κι ενώ εμπιστευόμαστε τις γνώμες των φίλων, beauty editors, influencers που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα και τα ξέρουν από πρώτο χέρι, είναι πιθανό το ίδιο προϊόν να μη "δουλέψει" για τη δική σου επιδερμίδα. Γι' αυτό, καλό είναι είτε να δοκιμάζεις διάφορα μόνη σου μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει είτε να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου, ο οποίος θα σου προτείνει τα καλύτερα για τις ανάγκες σου skincare προϊόντα.

Δες επίσης: Skincare guide: Ποια (ενεργά) συστατικά δεν πρέπει με τίποτα να αναμειγνύεις μεταξύ τους

#5. Να φοράς πάντα αντηλιακό

Ίσως από τις πιο σημαντικές συμβουλές που όλοι οι δερματολόγοι και αισθητικοί οφείλουν να δίνουν στον οποιονδήποτε. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο χειμώνα καλοκαίρι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Η UV ακτινοβολία προκαλεί φωτογήρανση, γι' αυτό είναι πιθανό να βλέπεις την επιδερμίδα σου πιο κουρασμένη, ταλαιπωρημένη, με λεπτές γραμμές ή ρυτίδες. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από την υγιή, φρέσκια και λαμπερή όψη που επιθυμείς. Επίλεξε ένα αντηλιακό με SPF πάνω από 30 και φρόντισε να παρέχει ευρέως φάσματος προστασία. Μην ξεχνάς να το εφαρμόζεις τόσο στον λαιμό όσο και στα χέρια.

Δες εδώ τα 5 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i