5 κρέμες ματιών με ρετινόλη για βελτίωση της όψης των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων

Η ρετινόλη δεν βελτιώνει μόνο τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες αλλά και τους μαύρους κύκλους και δυσχρωμίες γύρω και κάτω από τα μάτια.

skin iStock

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ομολογουμένως η πιο λεπτή και ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Ο λόγος; Ότι εκείνο το σημείο δεν έχει καθόλου σμηγματογόνους αδένες, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα ξηρό και ευαίσθητο. Γι' αυτόν τον λόγο οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση  μιας ενυδατικής κρέμας ματιών σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και από τα early 20s, μιας και τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους σε εκείνη την περιοχή, πολλές φορές από νωρίς. Οι κρέμες ματιών προλαμβάνουν τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενυδατώνουν σε βάθος το σημείο ενώ, αν έχουν εξειδικευμένη σύνθεση, εξαλείφουν και άλλα σημάδια κούρασης όπως οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, το πρήξιμο. Με λίγα λόγια, δεν αρκεί απλά να απλώνεις την ενυδατική σου κάτω από τα μάτια - χρειάζεσαι μια ειδική κρέμα ματιών, ανάλογα με τις ανάγκες σου. 

Δες επίσης: Μαύροι κύκλοι, σακούλες, puffy eyes: 5 οικονομικές κρέμες ματιών για όλες τις ηλικίες

Αν έχεις αρχίσει να παρατηρείς τα πρώτα σημάδια κούρασης αλλά και (πρόωρης) γήρανσης, καλό είναι να αρχίσεις να αναζητάς εξειδικευμένα συστατικά στις κρέμες ματιών, που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και θα σε απαλλάξουν από την κουρασμένη όψη. Η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ είναι μερικά από τα πιο γνωστά και θα τα βρεις σε αρκετές κρέμες και ορούς ματιών στο φαρμακείο αλλά και στα καταστήματα καλλυντικών. Ιδιαίτερα σε ό, τι έχει να κάνει με τη ρετινόλη, λέγεται ότι εκτός του ότι ομαλοποιεί τις λεπτές γραμμές και κάνει πιο λεία την όψη των ρυτίδων, παράλληλα εξαλείφει τους μαύρους κύκλους και άλλες δυσχρωμίες που οφείλονται στην κούραση, έλλειψη ύπνου και πολύωρη έκθεση στις οθόνες υπολογιστή και κινητού. 

Δες εδώ: 5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία επιδερμίδα

Δες παρακάτω 5 κρέμες ματιών με ρετινόλη για πιο ξεκούραστο, νεανικό δέρμα:

 

edermic [R] Retinol Eyes Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών, La Roche Posay

edermic [R] Retinol Eyes Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών, La Roche Posay

Εντατική φροντίδα επανόρθωσης για την περιοχή των ματιών. Σύνθεση Ρετινόλης για ενισχυμένη αποτελεσματικότητα σε ρυτίδες, μαύρους κύκλους και σημάδια κούρασης. Αποκλειστική σύνθεση Ρετινόλης [Καθαρή Ρετινόλη + Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης] που λειαίνει τις ρυτίδες, σε συνδυασμό με Καφεΐνη που έχει δράση ενάντια στους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης.

Retinol Eye Cream, The INKEY List

Retinol Eye Cream, The INKEY List

Αυτό το ισχυρό προϊόν ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου καθώς κρύβει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, δίνοντας στα μάτια φωτεινότερη και απαλότερη εμφάνιση.

Ένα κοκτέιλ ενδυναμωτικών συστατικών ενισχύει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών με θρεπτικά συστατικά και περιποίηση. Η πλούσια σε βιταμίνη Α ρετινόλη καθιστά το δέρμα πιο σφριγηλό και βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας, αμυνόμενη κατά της χαλάρωσης ενώ παράλληλα μαλακώνει τις γραμμές γέλιου για ένα πιο νεανικό τελείωμα. Το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει και καταπραΰνει διατηρώντας τα μάτια απαλά και μεταξένια.

Age Lift Smoothing Eye Cream, Uriage

Age Lift Smoothing Eye Cream, Uriage

Αυτή η απαλή κρέμα ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ δρα ταυτόχρονα στις ρυτίδες χαρίζοντας σφριγηλότητα προστατεύοντας από τις καθημερινές εξωτερικές επιθέσεις: μπλε φως, ακτίνες UV, ρύπανση, stress, κούραση. Το δέρμα στην περιοχή των ματιών γίνεται απαλό και ενυδατωμένο. Η εμφάνιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος μειώνεται και η περιοχή των ματιών φαίνεται πιο ξεκούραστη.

Retinol Reboot Eye Serum, Youth Lab

Retinol Reboot Eye Serum, Youth Lab

Το Retinol Reboot Eye Serum είναι ένας ι σχυρός, αναπλαστικός ορός που μειώνει γραμμές, ρυτίδες και «πόδι της χήνας», συσφίγγει και ενυδατώνει, δίνοντας φωτεινότητα σε όλη την περιοχή των ματιών -συμπεριλαμβανομένου και των βλεφάρων- με την 360° εφαρμογή της σύνθεσης.
 

 Η καινοτόμα και υψηλής αποτελεσματικότητας Σειρά “Retinol Reboot” της YOUTH LAB. περιέχει νέας γενιάς Ρετινόλη η οποία επιταχύνει τη φυσική διαδικασία απολέπισης και τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Σταδιακά, χάρη στην αθροιστική της δράση, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες λειαίνουν αισθητά και η επιδερμίδα ανακτά τη φωτεινή, υγιή της όψη και μια ομοιόμορφη χροιά.

Stimulskin Plus Absolute Renewal Eye & Lip Cream, Κρέμα Λείανσης για Μάτια & Χείλη, Darphin

Stimulskin Plus Absolute Renewal Eye & Lip Cream, Κρέμα Λείανσης για Μάτια & Χείλη, Darphin

Πλούσια κρέμα με βελούδινη υφή που στοχεύει στις δύο πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, τα μάτια και τα χείλη, για επανόρθωση, λείανση και φωτεινότητα, ενισχύοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και την παραγωγή λιπιδίων. Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των γραμμών και των ρυτίδων, για μία επιδερμίδα που φαίνεται και αισθάνεται πιο δομημένη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i