5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία επιδερμίδα

Οι καλύτερες κρέμες με ρετινόλη που θα βρεις αυτή τη στιγμή στην αγορά και πώς να τις εφαρμόσεις σωστά για αποφυγή ερεθισμών.

κρέμες iStock

Η ρετινόλη, η βασίλισσα των δραστικών συστατικών, δεν θεωρείται άδικα το κορυφαίο συστατικό με αντιγηραντικές ιδιότητες - εξού και το craze για κρέμες με ρετινόλη τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλο. Πολύ συνοπτικά, εξομοιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ ελαττώνει τα σημάδια ακμής - τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια κρέμα;

Για τις πιο δύσπιστες, που δυσκολεύονται να "χωνέψουν" ότι όλα τα παραπάνω (και πολλά περισσότερα) μπορεί να τα προσφέρει μια κρέμα, να σου πούμε ότι η ρετινόλη είναι πράγματι ένα πανίσχυρο συστατικό που μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σου, αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να προκληθούν ακόμα και ανεπανόρθωτες βλάβες στην επιδερμίδα σου.

Πιο αναλυτικά...

Η ρετινόλη είναι η πιο γνωστή μορφή των ρετινοειδών κι έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην τελευταία, βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος. Όσον αφορά σε προβλήματα ακμής, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι δερματολόγοι χορηγούν σκευάσματα με ρετινοειδή για την καταπολέμησή της.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i