Πέντε χρυσοί κανόνες για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

Οι κανόνες στους οποίους ορκίζονται οι bodybuilders για να δουν αποτέλεσμα.

Γυμναστήριο iStock

Tο bodybuilding δεν λειτουργεί σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι αθλητές χτίζουν τεράστιους μύες κάνοντας πυραμίδες και άλλοι αυξάνοντας -ή μειώνοντας- τις επαναλήψεις των ασκήσεων που περιλαμβάνονται στο προπονητικό τους πλάνο. Κι όμως, υπάρχουν πέντε βασικοί, χρυσοί κανόνες που, αν τους ακολουθήσεις πιστά, ο δρόμος για τη μυική ανάπτυξη θα σου είναι εξασφαλισμένος. Ας τους δούμε, λοιπόν, έναν προς έναν.

Διατήρησε ένα πλεόνασμα θερμίδων

Όπως μπορείς εύκολα να καταλάβεις, δεν μπορείς να χτίσεις όγκο εκ του μηδενός. Τουναντίον, για να δεις τους μύες σου να γίνονται τεράστιοι, θα πρέπει να τους παρέχεις το κάτι παραπάνω για να μπορούν μετά από κάθε προπόνηση να αποκαθίστανται σωστά και να μεγαλώνουν.

Με τι συχνότητα και ένταση να προπονείσαι

Σχετικά με τη συχνότητα, αν ξεκινάς τώρα το bodybuilding, θα πρέπει, μέσα σε μία εβδομάδα, συνολικά, να κάνεις 10 σετ μίας ή περισσότερων ασκήσεων για κάθε μυική σου ομάδα, τα οποία θα τα χωρίζεις σε 2 προπονήσεις. Όσον αφορά την ένταση, ο κανόνας είναι να μην σου βγαίνουν πολύ εύκολα οι επαναλήψεις του προγράμματός σου χωρίς, όμως, να το παρακάνεις, καθώς οι υπερβολές με τα βάρη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη μυική σου ανάπτυξη.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i