Setting Spray: Γιατί είναι σημαντικό στο μακιγιάζ και πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά

Το setting spray έχει πολλά οφέλη, αρκεί να ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά.

makeup iStock

Το setting spray (ή setting mist) είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα μακιγιάζ, που βοηθά στη διατήρηση του makeup για περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνει ένα περιττό προϊόν, όμως σε διαβεβαιώνουμε ότι μόνο περιττό δεν είναι - το γεγονός μάλιστα ότι δεν λείπει ποτέ από το νεσεσέρ κανενός makeup artist, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Δες επίσης: Μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες: Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Βέβαια, είναι γεγονός ότι πολλές γυναίκες (ίσως και όλες) χρησιμοποιούμε το setting mist με... λάθος τρόπο - ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν μερικές beauty TikTokers μέσω σχετικών βίντεο, όπου δείχνουν ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος χρήσης ώστε να επωφεληθείς στο μάξιμουμ από ένα setting spray.

Πάμε στοίχημα ότι κι εσύ το ψεκάζεις σε όλο το πρόσωπο αφού τελειώσεις το μακιγιάζ, σωστά; Το ίδιο κι εμείς! Μόνο που φαίνεται ότι δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, σύμφωνα με τη @jazzybaby99, μια makeup & skincare addict με πάνω από 300.000 πιστούς followers στο TikTok. Η αλήθεια είναι ότι όταν το ψεκάζεις έτσι στο πρόσωπό σου, μπορεί να το φρεσκάρεις προσωρινά, όμως η σύνθεσή του δύνται να αλλοιώσει το μακιγιάζ αν δεν έχεις περιμένει αρκετά ώστε να στεγνώσει (πχ. μπορεί να κάνει τη μάσκαρα να τρέξει στο δέρμα κάτω από τα μάτια και να σε μουντσουρώσει  - been there). 

Δες επίσης: 4 λόγοι που το μακιγιάζ σου "σπάει" γύρω από το στόμα

Ποιο είναι λοιπόν το κόλπο εδώ; Η όμορφη Ασιάτισσα προτείνει τη χρήση του ως εξής: αφού εφαρμόσεις το foundation, και πριν το απλώσεις με το πινέλο ή το beauty blender, να ψεκάσεις με setting mist το τελευταίο και τότε να κάνεις το blending. Αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει αφενός το προϊόν να απλωθεί καλύτερα και πιο ομοιόμορφα, αφετέρου θα χαρίσει υγρασία και ενυδάτωση στην επιδερμίδα, κάνοντάς τη να λάμπει περισσότερο. Επιπλέον, θα βοηθήσει το προϊόν να εισχωρήσει και να απορροφηθεί πιο σωστά από το δέρμα. Το makeup hack όμως δεν σταματά εδώ. Προτείνει να ακολουθείς την ίδια ακριβώς μέθοδο και αφού απλώσεις το concealer, το κρεμώδες bronzer, το κρεμώδες ρουζ σου και γενικά, οτιδήποτε κρεμώδες. 

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς το κάνει:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i