9 θαυματουργά προϊόντα ομορφιάς με τη δύναμη του ελαιόλαδου

Πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, το ελαιόλαδο είναι θησαυρός για την ανανέωση και την αναζωογόνηση του δέρματος και των μαλλιών.

προϊόντα ομορφιάς iStock

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις μαλακτικές και βαθιά ενυδατικές του ιδιότητες αλλά και για τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι αυτό  το φυσικό στοιχείο είναι πλούσιο σε ενυδατική σκουαλάνη, η οποία θρέφει το ξηρό δέρμα και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση. Ειδικά μάλιστα, όταν θέλουμε να ανακτήσουμε τη φυσική λάμψη του προσώπου μας, το ελαιόλαδο έρχεται να σώσει τη κατάσταση. Πως; Χάρη στις αναπλαστικές και αντιρυτιδικές του ιδιότητες αφού περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε. Ωστόσο,  η αναζωογόνηση που μπορεί  να προσφέρει δεν αφορά μόνο το σώμα και το πρόσωπο αλλά και τα μαλλιά.

Συγκεκριμένα όταν το hair-look μας εμφανίζεται ξηρό, εύθραυστο και ταλαιπωρημένο από τις καιρικές συνθήκες, το styling ή τις βαφές, χρειάζεται ένα "φάρμακο", το οποίο θα δράσει σε βάθος. Ακριβώς αυτό που κάνει το ελαιόλαδο, καθώς είναι πλούσιο  σε λιπαρά οξέα που βοηθούν τα μαλλιά να ανακτήσουν την ενυδάτωση τους.

Δείτε περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i