Ρυτίδες στα μάτια: Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το "πόδι της χήνας"

Μικρά tips για να δώσουμε στην περιοχή των ματιών τη φροντίδα που της αξίζει.

Ρυτίδες στα μάτια iStock

Ξέρουμε καλά ότι η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου, καθώς το δέρμα εκεί είναι έως και πέντε φορές πιο λεπτό από τις υπόλοιπες περιοχές. Τι σημαίνει αυτό; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνουμε έμφαση στη φροντίδα των ματιών μας προκειμένου να αποτρέψουμε και το ανεπιθύμητο "πόδι της χήνας".

Συγκεκριμένα,  όταν μιλάμε για το "πόδι της χήνας" αναφερόμαστε στις ρυτίδες που σχηματίζονται οριζόντια στην εξωτερική άκρη των ματιών και ουσιαστικά αποτελούν γραμμές έκφρασης. Αυτό είναι και το στοιχείο που τις διαφοροποιεί από τις γραμμές που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά και κάτω στη γωνία του ματιού, οι οποίες είναι ρυτίδες αφυδάτωσης, αλλά και από τις ρυτίδες του άνω βλεφάρου που προκαλούνται από τη χαλάρωση του δέρματος.

Σε γενικές γραμμές ξέρουμε ότι η γήρανση του δέρματος, προκύπτει από τη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, που οδηγούν στη λέπτυνση του δέρματος. Όποτε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο πιο ευάλωτη  είναι η περιοχή των ματιών, όπου έτσι και αλλιώς, όπως προαναφέραμε,  το δέρμα μας εκεί είναι πιο λεπτό. Ωστόσο, εννοείτε ότι στο σχηματισμό των γραμμών, συμβάλει ιδιαίτερα και το γεγονός ότι η επιδερμίδα του προσώπου, είναι μια περιοχή η οποία συνεχώς είναι εκτεθειμένη και συνεπώς γίνεται και πιο ευαίσθητη σε εξωτερικές επιθέσεις όπως η ρύπανση ή οι ακτίνες UV.

Δείτε περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i