Ο πιο ασφαλής τρόπος για να εφαρμόσεις τη ρετινόλη στην επιδερμίδα

Το "Retinol sandwich" είναι η νέα μέθοδος για να εφαρμόσεις τη ρετινόλη χωρίς να προκαλέσεις ερεθισμούς στο πρόσωπό σου.

skin iStock

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο δραστικά συστατικά που υπάρχουν στον χώρο της κοσμετολογίας, ενώ έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα τελευταία χάρη στα πολλαπλά οφέλη της. Δεν είναι να απορείς για ποιον λόγο, ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να την εντάξουν στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησής τους: πρόκειται για ένα αντιγηραντικό συστατικό (βιταμίνη Α) που αποδεδειγμένα έχει την ιδιότητα να αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων που σχετίζονται με την επιδερμίδα, όπως είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, οι κηλίδες και άλλες δυσχρωμίες, τα σημάδια και ο ανομοιόμορφος τόνος καθώς και η έλλειψη λάμψης.

Παρ' όλα τα οφέλη της ωστόσο, και ακριβώς λόγω της μεγάλης δραστικότητάς της, η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ιδίως σε μια επιδερμίδα που δεν την έχει ξαναδοκιμάσει ποτέ. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες είναι η ερυθρότητα, η ξηρότητα, το ξεφλούδισμα αλλά και το αίσθημα καύσου ακόμα και στις πιο ανθεκτικές επιδερμίδες, ενώ αν σε δει ο ήλιος μπορεί να δημιουργηθεί φωτοευαισθησία - γι' αυτό και αποφεύγεται η χρήση της το καλοκαίρι.

Δες κι εδώ: Τελικά, το ημιμόνιμο μανικιούρ βλάπτει τα νύχια μας;

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αν θες να επωφεληθείς από τη ρετινόλη, χωρίς ωστόσο να υποστείς όλες τις πιθανές παρενέργειες; Η λύση ακούει στη μέθοδο του "sandwich" ή "retinol sandwich". Τι σημαίνει ακριβώς; Στην ουσία, οι δερματολόγοι προτείνουν να εφαρμόζεις δύο στρώσεις από την ενυδατική σου κρέμα πριν και μετά τη βιταμίνη Α. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα στρώμα υγρασίας μεταξύ της επιδερμίδας σου και της ρετινόλης, με αποτέλεσμα να μην έρχεται η τελευταία σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα και να αποτρέπονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι ερεθισμοί.

Προσοχή ωστόσο: πρέπει να απλώσεις σε στεγνό και καθαρό δέρμα την αγαπημένη σου ενυδατική και να αφήσεις λίγα λεπτά για να στεγνώσει καλά πριν εφαρμόσεις την κρέμα ρετινόλης. Ολοκλήρωσε με άλλο ένα στρώμα από την ενυδατική σου, που θα "κλειδώσει" το δραστικό αυτό συστατικό.

Δες κι εδώ: Έχεις ρυτίδες, σακούλες, μαύρους κύκλους στα μάτια; Τότε χρειάζεσαι απαραιτήτως αυτή την κρέμα ματιών

Very important tip:

Μην ξεχνάς για κανέναν λόγο το αντηλιακό σου το επόμενο πρωί ενώ ποτέ μην εφαρμόσεις ρετινόλη ή οποιοδήποτε ρετινοειδές σε πρωινή skincare ρουτίνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i