Μπότοξ στο σπίτι: 3 εναλλακτικοί τρόποι που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ενέσιμα

Και μπορείς να κάνεις εύκολα και μόνη σου.

Φυσικό μπότοξ iStock

Η γήρανση της επιδερμίδας απασχολεί πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες, σε όλες τις ηλικίες. Γι' αυτό και, σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση της επιδερμίδας, οι ειδικοί πλέον κάνουν λόγο για ανάγκες και όχι για ηλικίες. Το γεγονός αυτό δεν είναι περίεργο αν αναλογιστείς ότι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες σχηματίζονται πλέον ακόμα και σε νεαρές επιδερμίδες, μιας και δεν οφείλονται αποκλειστικά στο πέρασμα του χρόνου αλλά σε μια πληθώρα (εξωτερικών) παραγόντων, όπως στη UV ακτινοβολία. Γι' αυτό άλλωστε πληθαίνουν οι γυναίκες που καταφεύγουν στο ιατρείο του πλαστικού, ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία, για να δοκιμάσουν μπότοξ (ή baby μπότοξ), μια κατά τ' άλλα ασφαλή διαδικασία "αντιγήρανσης", που είναι και εγκεκριμένη από τον FDA. 

Λίγα περισσότερα για το μπότοξ

Πρόκειται για μια μορφή φυσικής πρωτεΐνης που παράγεται από το κλωστηρίδιο botulinum (βοτουλινική τοξίνη). Εγχέεται τοπικά με ένεση και χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει προσωρινά τους μυς του προσώπου που προκαλούν με τη σύσπασή τους ρυτίδες και μικρές γραμμές, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Παρ' όλα αυτά βέβαια, είναι μεγάλη η μερίδα των γυναικών που δεν θέλουν να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο και προτιμούν να αρκεστούν σε πιο φυσικούς τρόπους για να διατηρήσουν νεανική την επιδερμίδα τους. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματι μερικές εναλλακτικές του μπότοξ που όχι μόνο θα σου γλυτώσουν χρήματα, αλλά μπορούν να γίνουν εύκολα από τον καθένα στην άνεση του σπιτιού του.

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i