Τα κραγιόν με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και σταθερό χρώμα είναι το νέο trend στο μακιγιάζ φέτος

Το must προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου, θα το βρεις δώρο στο νέο τεύχος του Shape.

makeup iStock

Τα κραγιόν με υαλουρονικό οξύ είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά ένα προϊόν μακιγιάζ - αποτελεί πλέον μια τάση που θέλει να δώσει στα χείλη σταθερό χρώμα, διάρκεια αλλά και ενυδάτωση, ώστε να είναι και να δείχνουν απαλά και λαμπερά.

Το υαλουρονικό οξύ δεν είναι ένα νέο συστατικό στην κοσμετολογία - απεναντίας, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, που συναντάμε κυρίως σε skincare προϊόντα αλλά και σε προϊόντα για τα μαλλιά. Το πρωταρχικό του όφελος είναι ότι χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα ενώ, παρότι είναι οξύ, δεν είναι καθόλου βλαβερό ή ερεθιστικό για τον επιδερμικό φραγμό σε αντίθεση με άλλα οξέα (AHAs, BHA). Παράλληλα, βοηθά το δέρμα να διατηρείται σφιγηλό και νεανικό μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, μιας και συμπληρώνει το χαμένο ποσοστό υαλουρονικού οξέως που υπάρχει φυσικά στο δέρμα μας και που χάνουμε όλοι οι άνθρωποι, όσο τα χρόνια περνούν. 

Τα καλύτερα body oils για πλήρη ενυδάτωση και λάμψη στο σώμα

Αυτός ο θαυματουργός πολυσακχαρίτης λοιπόν ενσωματώνεται πλέον και στα προϊόντα μακιγιάζ, και πιο συγκεκριμένα, στα κραγιόν και στα lip glosses, ώστε να χαρίσει πλήρη ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη αλλά και juicy αποτέλεσμα στα χείλη χάρη στο plumping εφέ που έχει. Δεν είναι να απορείς γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλη τάση: όλες μας πλέον αναζητούμε κραγιόν με υαλουρονικό οξύ, ώστε να επωφεληθούμε από όλα τα πλεονεκτήματά του, ενώ αν περιέχεται και σε ματ συνθέσεις, το όφελος είναι διπλό: ενυδάτωση και σταθερό χρώμα που παραμένει αναλλοίωτο για ώρες. 

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ του φετινού χειμώνα που έχει "κερδίσει" όλες τις fashionistas

Ένα τέτοιο κραγιόν είναι και το Volume Up Matte της MD Professionnel, που διατίθεται σε 21 λαχταριστές αποχρώσεις. Με ματ υφή και εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, αυτό το κραγιόν χαρίζει αποτέλεσμα μακράς διάρκειας ενώ δίνει όγκο, βελτιώνει το περίγραμμα και παρέχει ένα blurring εφέ σε τυχόν λεπτές γραμμές.

      

lips

Το καλύτερο; Θα το βρεις δώρο στο εορταστικό τεύχος του Shape Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Μην το χάσεις!

md

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i