Παρατηρείς (έντονη) τριχόπτωση; Τα σαμπουάν που πρέπει να δοκιμάσεις για πιο δυνατά μαλλιά

Αντιμετώπισε αποτελεσματικά την τριχόπτωση, χρησιμοποιώντας τα σωστά haircare προϊόντα.

hair iStock

Η αραίωση μαλλιών και η τριχόπτωση είναι δυστυχώς θέματα που ταλαιπωρούν όχι μόνο τους άντρες, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να υποφέρεις από τα παραπάνω, μιας και το τριχωτό της κεφαλής αλλά και τα μαλλιά υπόκεινται σε διάφορους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες που τα επηρεάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, η αραίωση των μαλλιών είναι κάτι που έρχεται φυσιολογικά με το πέρασμα του χρόνου και την ηλικία. Επίσης, η τριχόπτωση είναι συνηθισμένη ανά εποχές, μιας και το φθινόπωρο είναι σύνηθες να χάνουμε περισσότερες τρίχες από άλλες περιόδους. Βέβαια, το να χάνουμε κάποιες τρίχες καθημερινά είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο ούτως ή άλλως, μιας και υπακούει στον κύκλο ζωής της τρίχας, που πέφτει για να γεννηθεί η καινούρια. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οφείλουμε να έχουμε το νου μας, καθώς αν βλέπουμε να μένουν τούφες στο μαξιλάρι, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Healthy hair: 3 πράγματα που θα απέφευγε να κάνει στα μαλλιά της μια δερματολόγος

Υπάρχουν βέβαια ορισμένες συνθήκες κατά τη διάρκεια της ζωής μας που ευνοούν την αραίωση ή την τριχόπτωση από πολύ νωρίτερα. Ιδίως στη γυναίκα, υπάρχουν άπειροι (ιατρικοί κυρίως) λόγοι που μπορεί να προκαλούν αραίωση των μαλλιών. Μπορεί να φταίει το στρες, μια κακή διατροφή ή εξαντλητική δίαιτα, ορμονικές διαταραχές (πχ σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), προβλήματα με θυρεοειδή ή λήψη αντισυλληπτικών. Ακόμα και η γέννα ή και ένα... σφιχτό χτένισμα μπορούν να αποδυναμώσουν την τρίχα.

Φυσικά, το πρώτο σου μέλημα με το που διαπιστώσεις ότι μαδάς λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει σχετικά με το ποιες εξετάσεις χρειάζεται να γίνουν ώστε να βρεθεί η αιτία της τριχόπτωσης. Ανάλογα με αυτή, θα ακολουθηθεί και διαφορετική θεραπεία - μπορεί να σου προτείνει απλά ένα διαφορετικό σαμπουάν ή βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. 

Ξηροδερμία ή πιτυρίδα; Αυτό το συστατικό θα σε βοηθήσει να τα αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεν βλάπτει να αντικαταστήσεις το σαμπουάν με ένα ειδικότερο που απευθύνεται ειδικά στο πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί, και να προσέξεις γενικότερα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς. Εμείς αναζητήσαμε τα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης που φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους.

Δες 5 σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης που αξίζει να δοκιμάσεις:

Women's Tonic Σαμπουάν Τριχόπτωσης Με Hippophae Tc & Δάφνη, Apivita

Women's Tonic Σαμπουάν Τριχόπτωσης Με Hippophae Tc & Δάφνη, Apivita

Σαμπουάν που αυξάνει τον χρόνο ζωής των μαλλιών. Διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών.Ενισχύει τα μαλλιά κατά της τριχόπτωσης με Hippophae TC και Δάφνη. Εξυγιαίνει το τριχωτό διευκολύνοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών με αντιμικροβιακό εκχύλισμα πρόπολης. Δυναμώνει και αναζωογονεί τη ρίζα της τρίχας με πληθώρα τονωτικών συστατικών: 4 βιταμίνες, πρωτεΐνες σιταριού και λούπινου, εκχυλίσματα από ginseng, κίνα, θυμάρι, λεβάντα. Ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά, χαρίζοντας όγκο και λάμψη, με θυμαρίσιο μέλι και αλόη.Προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις (styling, ρύπανση) με APISHIELD HS.

Specifique Bain Prévention, Kerastase

Specifique Bain Prévention, Kerastase

Σαμπουάν που ενεργοποιεί την πυκνότητα και ενδυναμώνει τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους άμεσα περισσότερο όγκο.

Tonic Shampoo Prevents And Controls Hair Loss, Lorvenn

Tonic Shampoo Prevents And Controls Hair Loss, Lorvenn

Πατενταρισμένο συστατικό προηγμένης τεχνολογίας, επιβραδύνει την τριχόπτωση, ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών, προστατεύει και ενδυναμώνει την τρίχα, επιβραδύνοντας την διαδικασία γήρανσης. Φυτικά εκχυλίσματα λειτουργούν συνεργιστικά, αναζωογονώντας το τριχωτό της κεφαλής. Οι βιταμίνες Β3, Β5, Β7, τρέφουν και ενισχύουν την δύναμη των μαλλιών.

Hair Force Shampoo, Frezyderm

Hair Force Shampoo, Frezyderm

Τριχοτονωτικό σαμπουάν με ειδική σύνθεση για την αντιμετώπιση των παραγόντων που προκαλούν τη γυναικεία τριχόπτωση. Αντιμετωπίζει τόσο την εποχική όσο και τη χρόνια αντιδραστική τριχόπτωση και τα αδύναμα μαλλιά. Προσφέρει ενδυνάμωση των θυλάκων, ενίσχυση τριχοφυΐας και προστασία από τη φθορά.

Dercos Energisant Stimulating Shampoo, Vichy

Dercos Energisant Stimulating Shampoo, Vichy

Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες. Περιποιείται τα μαλλιά, επαναφέρει τη ζωντάνια τους αφήνοντας ευχάριστη υφή.
Περιέχει Aminexil, μόριο κατά της τριχόπτωσης, που ενδυναμώνει και προστατεύει τα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Έχει υποαλλεργική σύνθεση και δεν περιέχει paraben.
Εξαιτίας της ρευστής υφής του εφαρμόζεται και ξεβγάζεται εύκολα. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε μόνο του ή σε συνδυασμό με την εντατική αγωγή τριχόπτωσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i