Healthy hair: 3 πράγματα που θα απέφευγε να κάνει στα μαλλιά της μια δερματολόγος

Τι πρέπει να προσέξεις και τι να αποφύγεις αν θες λαμπερά μαλλιά όλο υγεία.

Λεπτά μαλλιά iStock

Όταν η πρωταρχική μας επιθυμία είναι τα υγιή μαλλιά, οι δερματολόγοι είναι οι πρώτοι που πρέπει να συμβουλευόμαστε, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα, περίπλοκα προβλήματα. Και η σωστή φροντίδα τους είναι αυτή που θα μας εξασφαλίσει το λαμπερό αποτέλεσμα που όλες μας θέλουμε. Και ποιοι είναι πιο κατάλληλοι για να μας συμβουλεύσουν για το πώς να τα περιποιούμαστε σωστά, αν όχι οι δερματολόγοι;

Δες επίσης: Καθαρισμός προσώπου: Τα 3 βασικά λάθη που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο πρόσωπο

Η γνωστή δερματολόγος και skincare expert, Jenny Liu, δημοσίευσε σε ένα σύντομο βίντεο στο Instagram ποια τρία πράγματα θα απέφευγε να κάνει στα μαλλιά της πάση θυσία, έτσι ώστε να τα διατηρεί υγιή και λαμπερά. Η Liu, που ακολουθείται από χιλιάδες followers, έχει βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους που την παρακολουθούν και "κρέμονται" κυριολεκτικά από τα χείλη της όταν δίνει συμβουλές για μαλλιά και επιδερμίδα. 

Έτσι έγινε και τώρα, όταν αποκάλυψε ποια 3 πράγματα δεν κάνει ποτέ στα μαλλιά της - και, μάντεψε, πρόκειται για τις πιο συχνές συνήθειες που όλοι μας λίγο πολύ ακολουθούμε ή παραλείπουμε.

Δες επίσης: Πώς να αποκτήσεις υπέροχα κυματιστά μαλλιά στον ύπνο σου

Τα τρία πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ μια δερματολόγος στα μαλλιά της:

#1. Δεν παραλείπει ποτέ το conditioner

Το conditioner δεν είναι απαραίτητο μόνο για την ενυδάτωση των μαλλιών μετά το λούσιμο, αλλά και για την προστασία της τρίχας. Η Liu εξηγεί ότι όταν λούζουμε τα μαλλιά μας, το σαμπουάν αφαιρεί τους ρύπους και όλα τα υπολείμματα προϊόντων από την τρίχα, αλλά παράλληλα απομακρύνει και τα φυσικά λιπίδιά της που την κρατούν ενυδατωμένη. Ταυτόχρονα, ανοίγει τα λέπια της, κάνοντάς την αδύναμη, ευαίσθητη, με τραχιά, ξηρή όψη και υφή, καθώς και επιρρεπή σε σπασίματα. Σε αυτό το σημείο μπαίνει το conditioner, αφού βοηθά να κλείσουν τα λέπια της ενώ κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και λεία. 

#2. Δεν τρίβει με μανία τα μαλλιά της στην πετσέτα για να στεγνώσουν

Τα μαλλιά είναι ακόμα πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα, και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα τρίψεις με μανία με πετσέτα, προσπαθώντας να τα στεγνώσεις. Τα λέπια της είναι ακόμα ανοιχτά (όπως είπαμε και παραπάνω), οπότε είναι πολύ πιθανό ακόμα και να προκαλέσεις σπασίματα ή να ταλαιπωρήσεις τόσο τα μαλλιά, που όταν στεγνώσουν θα δείχνουν ξηρά, αφυδατωμένα, χωρίς λάμψη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στραγγίξεις απαλά τα μαλλιά μετά το λούσιμο ώστε να φύγουν τα πολλά νερά κι έπειτα να τα τυλίξεις με μια πετσέτα με μικροΐνες, μέχρι να απορροφηθούν και οι τελευταίες σταγόνες. 

#3. Αποφεύγει τα πολύ σφιχτά χτενίσματα

Οι πολύ σφιχτές, ψηλές αλογοουρές και κότσοι που τραβούν την τρίχα είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σύμφωνα με την ίδια, ιδίως όταν επαναλαμβάνονται συχνά στην καθημερινότητά σου. Κι αυτό γιατί το σφίξιμο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στον θύλακα της τρίχας που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει, σταδιακά, σε αλωπεκία (απώλεια ή αραίωση μαλλιών). Η δερματολόγος προτείνει είτε να αραιώσεις τα συγκεκριμένα χτενίσματα είτε να προτιμάς πιο χαλαρές αλογοουρές και κότσους.

Δες το βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i