10 skincare προϊόντα με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Αυτά είναι τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης προσώπου και ματιών με ρετινόλη.

skin iStock

Μπορεί αρχικά να προοριζόταν καθαρά και μόνο για την αντιμετώπιση της ακμής, η ρετινόλη ωστόσο έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές τα τελευταία χρόνια αλλά κι ένα μεγάλο craze γύρω από το όνομά της - και δεν απορούμε για τον λόγο. Πρόκειται για τη βιταμίνη Α, το κορυφαίο συστατικό με αντιγηραντικές ιδιότητες που εξομοιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ ελαττώνει τα σημάδια ακμής. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, αυτά ακριβώς προσφέρει μια κρέμα ή σέρουμ με ρετινόλη - και πολλά περισσότερα.

Γιατί είναι το πιο περιζήτητο συστατικό στην αντιγήρανση;

Αναλυτικότερα, η ρετινόλη είναι η πιο γνωστή μορφή των ρετινοειδών με αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην ικανότητά της να ανανεώνει την επιδερμίδα, αυτό το δραστικό συστατικό βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος. Γι' αυτό άλλωστε αποτελεί το αγαπημένο συστατικό των περισσότερων γυναικών, με πολλές να την εντάσσουν στη ρουτίνα τους ήδη από τα 25 τους χρόνια. Οι περισσότεροι δερματολόγοι ωστόσο προτείνουν να χρησιμοποιείται σίγουρα μετά τα 30, όταν αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες αλλά και να μένουν μόνιμα πλέον στο πρόσωπο οι λεπτές γραμμές έκφρασης.

Σε κάθε περίπτωση, η ρετινόλη είναι πράγματι ένα πανίσχυρο συστατικό που μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σου, αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά. Και όταν λέμε "σωστά", εννοούμε να ξεκινάς την εφαρμογή της με φειδώ και σταδιακά μερικές νύχτες την εβδομάδα, ιδίως αν είσαι αρχάρια αλλά και να μην την απλώνεις ποτέ πρωί. Παράλληλα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάς το αντηλιακό σου την επόμενη μέρα, καθώς η ρετινόλη προκαλεί φωτοευαισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκτεθείς στον ήλιο όσο την εφαρμόζεις.

Παρενέργειες της ρετινόλης

Ακριβώς λόγω της ισχυρής της δράσης, η χρήση της ρετινόλης μπορεί πολύ συχνά να προκαλέσει παρενέργειες όπως ερεθισμό, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα, ειδικά αν μιλάμε για ήδη ευαίσθητες ή μη ανεκτικές επιδερμίδες. Επιπλέον, προκαλεί φωτοευαισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκτεθείς στον ήλιο όσο την εφαρμόζεις - και σίγουρα το αντηλιακό επιβάλλεται. Γι' αυτό άλλωστε οι το skincare με ρετινόλη ενδείκνυται μόνο για τους χειμερινούς μήνες, ενώ σταματάμε να την εφαρμόζουμε με το που "ανοίξει" ο καιρός, δηλαδή περί τα τέλη Μαΐου. Τέλος, δεν ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη για κανέναν λόγο. 

Εμείς έχουμε δοκιμάσει πολλά προϊόντα με ρετινόλη όλα αυτά τα χρόνια, επομένως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά της αγοράς - τα οποία και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Υπάρχουν πολλά brands που προσφέρουν μεγάλη πληθώρα ενυδατικών κρεμών προσώπου και ματιών καθώς και ορών με ρετινόλη, σε διαφορετικές τιμές ώστε να επιλέξεις την καταλληλότερη σύμφωνα με το δικό σου budget. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι του πολυτελούς brand Rodial της γνωστής επιχειρηματία Μαρίας Χατζηστεφανή. Το brand της προσφέρει στοχευμένες θεραπείες με άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα - και σίγουρα θα βρεις το προϊόν που σου ταιριάζει. Εξίσου καλά προϊόντα με ρετινόλη θα βρεις, μεταξύ άλλων, και στη CeraVe, στη Filorga και στη The Ordinary. 

Δες αναλυτικότερα τα αγαπημένα μας προϊόντα με ρετινόλη παρακάτω:

Retinol B3 Serum, La Roche Posay

Retinol B3 Serum, La Roche Posay

Aντιρυτιδικός και αναγεννητικός ορός με ρετινόλη La Roche-Posay Retinol. Η μοναδική σύνθεσή του με ένα μόριο του χρυσού προτύπου ρετινόλης περιέχει επίσης βιταμίνη B3 κι έτσι ενισχύει τη συνολική ανανέωση της επιδερμίδας. Κάθε μέρα λειαίνει σταδιακά τις ρυτίδες, χαρίζει στην επιδερμίδα την απαραίτητη ενυδάτωση και συγχρόνως αποκαθιστά την ενοποιημένη, νεανική, φρέσκια εμφάνισή της.

NCEF - Intensive, Filorga

NCEF - Intensive, Filorga

Ο αναγεννητικός ορός σύσφιξης Filorga NCEF Intensive καταπολεμά αποτελεσματικά τη γήρανση του δέρματος, το αναζωογονεί και το τεντώνει. Η δύναμη της ρετινόλης, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C και το φυτικό σύμπλεγμα DNA, εξασφαλίζει ανανέωση. Το αποτέλεσμα είναι ορατά αναγεννημένο δέρμα και νεανική εμφάνιση.

Resurfacing Retinol Serum, CeraVe

Resurfacing Retinol Serum, CeraVe

Ο ορός ανάπλασης CeraVe Resurfacing Retinol Serum χρησιμοποιεί ενθυλακωμένη ρετινόλη για να λειάνει την επιφάνεια της επιδερμίδας. Μειώνει αποτελεσματικά τα σκούρα σημάδια της ακμής, μειώνει την ορατότητα των πόρων και απαλύνει την επιδερμίδα χωρίς να διαταράσσει τον προστατευτικό φραγμό. Η σύνθεση είναι επίσης εμπλουτισμένη με εκχύλισμα γλυκόριζας και κηραμίδια, που φωτίζουν την επιδερμίδα και τη διατηρούν ενυδατωμένη.

Retinol 1% in Squalane, The Ordinary

Retinol 1% in Squalane, The Ordinary

 Ο ορός σύσφιξης The Ordinary Retinol 1% in Squalane είναι ένα άνυδρο διάλυμα που περιέχει 1% ρετινόλη – ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά στην καταπολέμηση της γήρανσης της επιδερμίδας. Η ρετινόλη συσφίγγει τα περιγράμματα του προσώπου, λειαίνει τις ρυτίδες και καταπολεμά άλλες ατέλειες της επιδερμίδας. Το δεύτερο ενεργό συστατικό του ορού είναι το σκουαλάνιο, το οποίο ενυδατώνει την επιδερμίδα και αποτρέπει την ξηρότητα, μια πιθανή παρενέργεια της ρετινόλης.

Retinol Drops, Rodial

Retinol Drops, Rodial

Η περιποίηση υψηλής συγκέντρωσης με ρετινόλη Rodial Retinol Drops επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και αντιμετωπίζει τις πιο έντονες ρυτίδες. Βοηθάει επίσης στην απομάκρυνση της ανεπιθύμητης χρώσης, στην ενοποίηση του συνολικού τόνου της επιδερμίδας και επιπλέον συστέλλει τους διευρυμένους πόρους. Το δέρμα αποκτά αισθητά νεότερη εμφάνιση.

Retinol 0.5, Cosrx

Retinol 0.5, Cosrx

Ο αντιρυτιδικός ορός με ελαιώδη υφή Cosrx Retinol 0.5 αντιμετωπίζει την απώλεια ελαστικότητας, την ξηρότητα και άλλα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας. Περιέχει συμπυκνωμένη ρετινόλη, ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά, όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της γήρανσης. Η ρετινόλη λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει την επιδερμίδα και της χαρίζει μια υγιή, λαμπερή όψη. Αποκαταστήστε τη νεανική φρεσκάδα του προσώπου σας σε μόλις 4 εβδομάδες.

Blue Therapy Pro-Retinol, Biotherm

Blue Therapy Pro-Retinol, Biotherm

Επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες, πιο λεία και πιο σφριγηλή μέρα με τη μέρα – η πολυ-διορθωτική κρέμα με ρετινόλη Biotherm Blue Therapy Pro-Retinol δεν εξασφαλίζει μόνο αυτά τα αποτελέσματα. Η δράση της, η οποία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη, οφείλεται στη μοναδική σύνθεση με τεχνολογία BLUE BIOTECH με προρετινόλη ή εκχύλισμα φυκιών.

Retinol Resurfacing Pads, Rodial

Retinol Resurfacing Pads, Rodial

Tα επιθέματα εντατικής αναζωογόνησης Rodial Retinol Resurfacing Pads. Κάθε επίθεμα είναι εμποτισμενο με αναζωογονητικό και αντιγηραντικό σύμπλεγμα. Το υαλουρονικό οξύ εξασφαλίζει σύσφιξη της επιδερμίδας, η ρετινόλη ενισχύει την ανάπλασή της, ενώ η νιασιναμίδη ελαχιστοποιεί τον σχηματισμό διευρυμένων πόρων. Η πούδρα διαμαντιού συμβάλλει στη διάθλαση του φωτός, χαρίζοντας στο πρόσωπο φυσική φωτεινότητα. 

Retinol Overnight Gel, Rodial

Retinol Overnight Gel, Rodial

Η τζελ κρέμα νυκτός Rodial Retinol Overnight Gel With Pink Diamond θα σε βοηθήσει να αναζωογονήσεις τον θαμπό τόνο της ώριμης επιδερμίδας. Συνδυάζει τις επιδράσεις της ρετινόλης, της βιταμίνης C και της νιασιναμίδης με τη βοήθεια των οποίων ενοποιεί και λειαίνει την επιφάνεια της επιδερμίδας, ανακουφίζει από τους ερεθισμούς και καλύπτει τις ατέλειες. Η επιδερμίδα παραμένει λαμπερή, αισθητά πιο σφριγηλή και ανακτά τη χαμένη υγρασία και γεμάτη όψη της.

Retinol Eye Serum, Rodial

Retinol Eye Serum, Rodial

Ο ορός ματιών Rodial Retinol Eye Serum περιποιείται την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και της παρέχει εντατική φροντίδα. Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών, η επίδρασή του στην επιδερμίδα είναι πολλές φορές πιο έντονη και πιο γρήγορη από ό,τι με μια κρέμα ματιών ή μια κανονική κρέμα προσώπου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i