Ξεφλούδισε το ημιμόνιμο από τα νύχια σου; Δες πώς να το αντιμετωπίσεις

Αν ξεφλούδισε το ημιμόνιμο μόνο του ή έβαλες εσύ το χέράκι σου μάθε τι συνέπειες έχει αυτό για τα νύχια σου και τι μπορείς να κάνεις.

nails iStock

Μπορεί το ημιμόνιμο μανικιούρ να φημίζεται για τη διάρκεια και σταθερότητά του - γι' αυτό άλλωστε το προτιμούν και οι περισσότερες γυναίκες έναντι του απλού -, είναι γεγονός ωστόσο ότι ακόμα και αυτό μπορεί να χαλάσει και να ξεφλουδίσει.

Έχει παρατηρηθεί σε πολλές γυναίκες το χρώμα να ξεφτίζει στις άκρες ακόμα και από την πρώτη βδομάδα, με αποτέλεσμα να σε βάζει σε πειρασμό να το "βγάλεις" μόνη σου, τραβώντας την ανώτερη στιβάδα της χρωστικής - και άρα, και του νυχιού σου. 

Γιατί ξεφλουδίζει το ημιμόνιμο;

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ξεφλουδίζει ένα ημιμόνιμο βερνίκι είναι πολυπαραγοντικοί, και μπορούμε συνοπτικά να πούμε ότι φταίει: 

  • Η ποιότητα του βερνικιού.
  • Η τεχνική που ακολούθησε η nail artist.
  • Η έντονη λιπαρότητα που ενδέχεται να παρουσιάζει η επιδερμίδα σου.
  • Η κακομεταχείριση από τη δική σου πλευρά, όπως το να μην προσέχεις τα νύχια σου, να τα χτυπάς σε επιφάνειες κ.λπ.
  • Η αφαίρεση του ημιμόνιμου από σένα. Έχει παρατηρηθεί σε μεγάλο ποσοστό να αφαιρείς το βερνίκι όταν περνάει ο καιρός και το νύχι μεγαλώνει, σε μια προσπάθεια να απαλλαγείς από αυτό, χωρίς να χρειαστεί να κλείσεις ραντεβού για αφαίρεση (ελλείψει, συνήθως, χρόνου για επίσκεψη στο nail salon ή πολλές φορές και ελλείψει διαθεσιμότητας άμεσων ραντεβού).

Τι να κάνεις αν παρατηρήσεις ότι το ημιμόνιμο έχει αρχίσει να ξεφτίζει;

Αναλαμβάνεις μόνη σου την αφαίρεσή του ξεφλουδίζοντάς το, και τι σημαίνει αυτό για την υγεία των νυχιών σου;

Αρχικά, να πούμε ότι τα ημιμόνιμα βερνίκια είναι φόρμουλες βερνικιού ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μένουν πολύ σταθερές στα νύχια, κάνοντας έτσι το χρώμα να διαρκεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το απλό βερνίκι. Το "τίμημα" ωστόσο είναι ότι παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο για να το αφαιρέσεις, και πρόκειται για μια διαδικασία που καλύτερα είναι να αναλάβει επαγγελματίας - εκτός αν έχεις την υπομονή και τον χρόνο να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι, με τα σωστά σύνεργα.

Η top τάση στα κουρέματα της άνοιξης του '24 χαρίζει όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Αν παρ' όλα αυτά σε πιάνει η μανία να τραβάς κομματάκια με στόχο να το αφαιρέσεις τελείως, τότε σε συμβουλεύω να το ξανασκεφτείς. Από όλους τους τρόπους που υπάρχουν για να γίνει η σωστή αφαίρεση του gel, αυτός είναι σίγουρα ο χειρότερος. Κι αυτό γιατί, μαζί με το χρώμα, αφαιρείς και ένα στρώμα της επιφάνειας του νυχιού.

Μάλιστα μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις κι εσύ: αφού αν παρατηρήσεις καλά τα νύχια σου, δείχνουν σαν "ξεφλουδισμένα" αλλά και φανερά πιο αδύναμα. Το νύχι αδυνατίζει ενώ γίνεται πολύ επιρρεπές σε σπασίματα, αν δεν έχει σπάσει ήδη με τη διαδικασία της "αφαίρεσης".

Αν λοιπόν σού είναι αδύνατον να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια και το κακό έχει ήδη γίνει, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις άμεσα στα νύχια σου ένα σκληρυντικό βερνίκι. Φυσικά, πρόκειται για μια λύση ανάγκης και όχι για πανάκεια, καθώς το ιδανικό θα ήταν να σταματήσεις να πειράζεις τα νύχια σου και να απευθύνεσαι σε ειδικούς για την αφαίρεση του ημιμόνιμου.

Παρ' όλα αυτά, το σκληρυντικό θα δυναμώσει σε κάποιον βαθμό τα νύχια μέχρι το επόμενο ραντεβού στο nail salon.

Hint: Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν και σε περίπτωση που ξεφλουδίζεις και το κανονικό βερνίκι, αλλά και γενικότερα όταν πειράζεις τα νύχια σου.

Δες εδώ 5 θεραπείες νυχιών για να τα διατηρείς δυνατά και υγιή

Editor's tip

Εφάρμοζε καθημερινά λίγο λαδάκι στα πετσάκια κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αυτή η κίνηση θα ενυδατώσει την περιοχή γύρω από το νύχι, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα πιο γερά και μακριά νύχια. Γιατί ως γνωστόν, γερά, ενυδατωμένα πετσάκια ισούνται με γερά νύχια και το αντίθετο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i