Heatless waves: Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις κυματιστά μαλλιά χωρίς θερμότητα

Υπέροχα μαλλιά χωρίς τη χρήση ισιωτικής ή άλλου θερμαντικού εργαλείου.

hair iStock

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσεις μπούκλες ή χαλαρούς κυματισμούς χωρίς θερμότητα: με προϊόντα styling ειδικά σχεδιασμένα για να δίνουν φόρμα στα μαλλιά, με curling bands, rollers, ακόμα και κάλτσες ή κορδέλες! Όλοι οι παραπάνω τρόποι είναι πολύ αποτελεσματικοί, και ευτυχώς, στο TikTok υπάρχουν άπειρα σχετικά βιντεάκια που μας βοηθούν να αποκτήσουμε ονειρεμένα μαλλιά χωρίς πολύ κόπο.

Η top τάση στα κουρέματα της άνοιξης του '24 χαρίζει όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Ένα τέτοιο βίντεο ανακαλύψαμε πρόσφατα, που μας δείχνει πώς θα κάνουμε τέλεια σπαστά μαλλιά σαν κομμωτηρίου, κυριολεκτικά στον... ύπνο μας. Η κοπέλα στο βίντεο περιγράφει όλη τη διαδικασία που ακολουθεί, ενώ μας δείχνει και το αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες - που, πραγματικά, είναι θεϊκό. 

Αναλυτικότερα όλα τα steps:

#1. Αρχικά, βρέξε τα μαλλιά σου ή απλά στέγνωσέ τα μετά το λούσιμο μέχρι το σημείο που θα είναι στεγνά κατά 90% (δηλαδή, ελάχιστα νωπά). 

#2. Στη συνέχεια, και αφού χωρίσεις τα μαλλιά σε δύο μέρη, πάρε μια μια τούφα και άρχισε να δημιουργείς μια rope braid, δηλαδή την πλεξούδα - σχοινί, μπλέκοντας κάθε φορά μια καινούρια τούφα στην κοτσίδα (όπως κάνουμε με τις γαλλικές πλεξούδες). 

#3. Συνέχισε το ίδιο και στην άλλη πλευρά, μέχρι να δημιουργήσεις μια πολύ σφιχτή κοτσίδα, και ασφάλισέ τη με ένα λαστιχάκι.

#4. Άφησέ τις έτσι όλο το βράδυ ή όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες μπορείς, και θαύμασε τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί!

Το κομψό (και πανεύκολο) χτένισμα που επιλέγουν και οι Γαλλίδες για τις bad hair days τους

Μερικά tips για βέλτιστα αποτελέσματα:

#1. Αν πρόκειται να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ, μην αμελήσεις να εφαρμόσεις μια θερμοπροστατευτική κρέμα ή σπρέι για να μην επηρεαστούν από τον θερμό αέρα, αλλά και για να δαμάσεις το αναπόφευκτο φριζάρισμα. 

#2. Αν θέλεις, λίγο πριν στεγνώσουν τα μαλλιά (με σεσουάρ ή φυσικά), άπλωσε ένα προϊόν styling που όχι μόνο θα χαρίσει διάρκεια και κράτημα στο χτένισμα, αλλά θα προσφέρει και μια φόρμα στην τρίχα, κάνοντας το σπάσιμο να δημιουργηθεί πιο εύκολα. Αν ωστόσο έχεις χοντρή τρίχα ή νιώθεις ότι τα μαλλιά σου βαραίνουν εύκολα, απόφυγε τα πολλά προϊόντα.

#3. Χτένισε πολύ καλά τα μαλλιά πριν ξεκινήσεις την πλεξούδα, τόσο ώστε να είναι λεία και να μην υπάρχουν κομπάκια. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι κυριολεκτικά τέλειο.

#4. Όταν τα λύσεις, ψέκασε (και πάλι προαιρετικά) μια λακ για έξτρα κράτημα και όγκο. 

#5. Αν το σπάσιμο σου φανεί αρκετά έντονο, μπορείς να το "ανοίξεις" χτενίζοντας τα μαλλιά με μια πλαστική χτένα με αραιά δόντια. Έτσι, θα χαρίσεις έναν ανάλαφρο αέρα στα μαλλιά και το χτένισμα θα δείχνει πιο casual.

Δες το tutorial:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i