Το εύκολο χτένισμα για τις bad hair days σου είναι και το πιο trendy

Το χτένισμα που θα σου χαρίσει υπέροχα μαλλιά, σαν κομμωτηρίου.

hair iStock

Όλες μας έχουμε περάσει κάτι από τα παρακάτω, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας: τα μαλλιά μας να μην στρώνουν καλά ή όπως θα θέλαμε, να πετάνε με το παραμικρό, να παρουσιάζουν λιπαρότητα στη ρίζα, να έχουν χάσει τη λάμψη ή την κίνησή τους... Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το ζήτημα είναι όμως, τι κάνουμε αν δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε όπως θα θέλαμε μαζί τους; Η λύση ακούει σε ένα πανεύκολο χτένισμα, τα rope ponytails. Και μιλάμε για"λύση", καθώς ένα τέτοιο χτένισμα καμουφλάρει τα μαλλιά ακόμα κι αν διανύουν τη χειρότερη μέρα τους.

Αδύναμες βλεφαρίδες που πέφτουν; Τα lash serums που θα σε βοηθήσουν να τις δυναμώσεις

Πρόκειται για τα δύο κοτσιδάκια - αλογοουρές που είναι πλεγμένες με τέτοιον τρόπο που θυμίζουν σχοινί - εξού και η ονομασία. Πιθανότατα να ήταν το αγαπημένο σου χτένισμα όταν ήσουν μικρότερη, και να το συνήθιζες στις καθημερινές εμφανίσεις σου στο σχολείο. Αυτό το τόσο girly και 90s inspired hairstyle πάντως έχει κάνει δυναμικό comeback, αφού τα social media έχουν γεμίσει με εικόνες και βίντεο, που δείχνουν πώς να κάνεις το συγκεκριμένο hairstyle. 

Πώς θα το πετύχεις:

#1. Αρχικά, ξεκίνησε χτενίζοντας καλά τα μαλλιά σου και κάνοντας μια χωρίστρα στη μέση.

#2. Δημιούργησε στην κάθε μεριά του κεφαλιού δύο αλογοουρές και στερέωσέ τες πολύ σφιχτά με λαστιχάκι.

#3. Πιάσε την κάθε αλογοουρά και χώρισέ τη σε δύο τούφες. Έπειτα, στριφογύρισε την κάθε μία από τις δύο τούφες πολύ καλά σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού, και στη συνέχεια πλέξε τις μεταξύ τους από την αντίθετη φορά.

#4. Επανάλαβε τη διαδικασία και για την άλλη αλογοουρά και στερέωσε με ένα διάφανο λαστιχάκι. Ψέκασε με ένα σπρέι λάμψης και είσαι έτοιμη.

Note: Φυσικά, τον ίδιο σκοπό μπορείς να πετύχεις και με διάφορες παραλλαγές του χτενίσματος, όπως πλεξούδες (διπλές ή μονή) ή αλογοουρά.

New beauty addiction: 3 ενυδατικές κρέμες που αλλάζουν χρώμα - και αντικαθιστούν άνετα το foundation

Δες και το παρακάτω βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i