3 συνήθειες στο λούσιμο που οδηγούν σε τριχόπτωση

Αν είσαι στη φάση που παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους κατάσταση, κάνε αυτές τις 3 αλλαγές και θα μας θυμηθείς.

hair istock

To λούσιμο των μαλλιών μας είναι μια συνήθεια που ακολουθούμε όλες στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, όσο και αν δεν το πιστεύουμε, όταν υποκύπτουμε σε ορισμένα λάθη, υπάρχει η πιθανότητα  να γίνει μια αιτία που προκαλεί την τριχόπτωση και που σίγουρα δεν θα σκεφτόμασταν εύκολα.

Αν για παράδειγμα το τελευταίο χρονικό διάστημα, βλέπουμε τα μαλλιά να έχουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουμε συνηθίσει, μερικές αλλαγές στο τρόπο που κάνουμε το λούσιμό μας, ενδεχομένως να βοηθήσουν. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε ακριβώς; Κράτα σημειώσεις!

1. Λούσιμο με πολύ ζεστό νερό

Ίσως για πολλές από εμάς, ένα πολύ ζεστό μπάνιο να είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό υπάρχει.

Τα μαλλιά, όμως, μπορεί να μην το απολαμβάνουν και τόσο. Γιατί; Σύμφωνα με τους ειδικούς το καυτό νερό απομακρύνει τα αιθέρια έλαια από τα μαλλιά μας, γεγονός που σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του hair-look μας καθώς όταν απομακρύνονται τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, προκαλείται ξηρότητα.

Κάπως έτσι, ο καλύτερος τρόπος είναι να λούζουμε τα μαλλιά μας, διατηρώντας τη θερμοκρασία του νερού σταθερά ζεστή προς δροσερή και στη συνέχεια να ξεπλένουμε με μια δόση κρύου νερού για να σφραγίσουμε τη λάμψη.

2. Χρήση σκληρών σαμπουάν & υπερβολικό styling

Η χρήση σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα και parabens, μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών μας, κάνοντας τη τρίχα πιο λεπτή και συνεπώς πιο ευθραύστη.

Από την άλλη, όμως και το πολύ συχνό styling μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, καθώς η ζημιά από τη θερμότητα αποδυναμώνει την κάθε τρίχα και διασπά το προστατευτικό στρώμα της επιδερμίδας, οδηγώντας σε υπερβολικά ξηρή υφή.

Για να αποφύγουμε όλα αυτά τα προβλήματα, λοιπόν, και να έχουμε πιο υγιή μαλλιά, θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα προϊόντα που περιέχουν θειικά άλατα και να στραφούμε σε αυτά που είναι εμπλουτισμένα με φυσικά έλαια.

Παράλληλα θα πρέπει να περιορίσουμε και τα εργαλεία του styling με θερμότητα και φυσικά να χρησιμοποιούμε πάντα sprays που προστατεύουν από την θερμότητα.

Η συνέχεια στο elle.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i