2 φυσικά συστατικά για να πούμε "αντίο" στα σημάδια ακμής

Γιατί η φύση πολλές φορές κάνει θαύματα...

elle istock

Κι όμως, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας και την ηλικία, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας όπου όλες υποφέρουμε από δερματικές εξάρσεις. Ωστόσο αν συνήθως δεν ερχόμαστε αντιμέτωπες με την ανεπιθύμητη ακμή και αυτό αλλάξει ξαφνικά, είναι πολύ πιθανό αυτή η δερματική έξαρση να οφείλετε στο έντονο στρες που μπορεί να βιώνουμε, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι το άγχος μπορεί να είναι ένας από τους βασικός παράγοντες για την ακμή.

Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή είναι πάντα μια: πρέπει να επισκεφτούμε τον δερματολόγο μας για να αξιολογήσει την κατάσταση της επιδερμίδας μας και αφού καθορίσει τι ακριβώς συμβαίνει να ορίσει την εξατομικευμένη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Με τα σημάδια τι κάνουμε, όμως; Πέρα από τα ειδικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να "σβήνουν” κάθε μικρή ατέλεια που μπορεί να αφήσει στην επιδερμίδα μας κάποιο σπυράκι, υπάρχουν και ορισμένα φυσικά συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό.

1. Aloe Vera

Σίγουρα πρόκειται για έναν δραστικό σύμμαχο ομορφιάς. Γνωστή για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές της ιδιότητες, η αλόη βέρα είναι γνωστή και για την αναπλαστική δράση, συμβάλλοντας έτσι και στην καταπολέμηση των σημαδιών που μπορεί να έχει αφήσει μια ουλή στην επιδερμίδα.

Συγκεκριμένα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι κατά τη διάρκεια που το σημείο όπου εμφανίστηκε το σπυράκι βρίσκεται στην διαδικασία της επούλωσης, να εφαρμόσουμε τοπικά καθαρή αλόη βέρα και να κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή. Ιδανικά μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία παραπάνω από μια φορά την ημέρα για να δούμε ορατά και άμεσα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που το σημάδια που έχουν αφήσει τα σπυράκια είναι αρκετά ερυθρά, φροντίζουμε η εφαρμογή της επουλωτικής αλόης να είναι σε πιο παχύ στρώμα, αφήνοντάς το στο σημείο αρκετά. Ως τελικό βήμα, ξεπλένουμε με χλιαρό η κρύο νερό για να γίνει συστολή των πόρων.

Η συνέχεια στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i