3 σωτήρια tips για να απαλλαγείς από τα ξηρά πετσάκια στα νύχια

Τα σκασμένα πετσάκια δεν χαλούν μόνο την εμφάνιση των νυχιών σου αλλά μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε μολύνσεις.

νύχια istock

Αν σε ταλαιπωρεί η ξηροδερμία στα χέρια, είναι πολύ πιθανό αυτή να επεκτείνεται και στα δάχτυλα ή ακόμα και να περιορίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή γύρω από τα νύχια.

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο αν παρατηρείς ότι τα επωνύχια παρουσιάζουν μια τόσο ξηρή όψη που κάνει το δέρμα να δείχνει "σκασμένο", ενώ εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε πληγές ή μικροτραυματισμούς.

Είναι τα γνωστά "πετσάκια" και παρωνυχίδες που όχι μόνο χαλάνε την εικόνα των άκρων μας αλλά ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και σε μολύνσεις, αν δεν προσέξεις.

Για αρχή να πούμε ότι ο κύριος λόγος που μπορεί να συντελέσει στην πρόκληση μιας πιο ξηρής επιφάνειας στα άκρα είναι η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος και των χεριών.

Ο ξηρός αέρας, πολλές φορές χωρίς υγρασία, κάνει την επιδερμίδα επιρρεπή στην ξηροδερμία, μιας και απορροφώνται από αυτή τα απαραίτητα επίπεδα νερού που την κρατούν ενυδατωμένη και υγιή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να "σκάει" η περιοχή γύρω από τα νύχια και, σε περίπτωση που την πειράξεις / τραβήξεις, να δημιουργούνται ανοιχτές πληγές με αμφίβολα αποτελέσματα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i