Το δέρμα σου όταν πιάσεις τα 30: Αυτά συστήνει η δερματολόγος τώρα

Τι μπορείς να κάνεις μόνη σου και πότε απαιτείται ειδική φροντίδα;

girl-inflicting-cream-picture-id874603452 Credit:CoffeeAndMilk

Συνεργάστηκε η Βενετία Μπλιάμπτη, δερματολόγος-αφροδισιολόγος με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία και τη laser θεραπευτική, επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος Γ.Μ.Γ. Κλινικής Ρέα (bliamptivenetia.gr).

Άπαξ και μια γραμμούλα εμφανιστεί στο πρόσωπο δε φεύγει ποτέ. «Θα γίνει ρυτίδα η οποία όλο και θα βαθαίνει χρόνο με το χρόνο» τονίζει η Βενετία Μπλιάμπτη, δερματολόγος αφροδισιολόγος, και συμπληρώνει:

«Το πόσο καλά έχεις περιποιηθεί το δέρμα σου από νεαρή ηλικία και κυρίως το πόσο έχεις εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση ρυτίδων. Και όσο νωρίτερα ξεκινήσεις με συμβατικές και κυρίως πρακτικές ανέξοδες μεθόδους περιποίησης τόσο λιγότερα χρήματα θα δώσεις αργότερα για θεραπείες στο ιατρείο».

Τι μπορείς να κάνεις μόνη σου

Από αυτή τη δεκαετία η επιδερμίδα αρχίζει να δείχνει λιγότερο φωτεινή. Επίσης, κάποιες μικρές γραμμές ξεκινούν να εμφανίζονται γύρω από τα μάτια.

Mόλις παρατηρήσεις την υφή του προσώπου σου να αλλάζει και τις πρώτες ρυτίδες να σχηματίζονται ένταξε στην καθημερινή σου ρουτίνα ένα αντιρυτιδικό προϊόν. Έτσι, θα διατηρήσεις την απαλότητα της επιδερμίδας σου και θα μειώσεις την εμφάνιση των λεπτών γραμμών. Και μην ξεχνάς το αντηλιακό σου χειμώνα-καλοκαίρι.

Πότε απαιτείται ειδική φροντίδα

«Συνήθως τα καφέ σημάδια είναι πρόβλημα αυτής της δεκαετίας, αλλά μη χάνεις το χρόνο σου με προϊόντα που περιέχουν μόνο λευκαντικούς παράγοντες. Ένα χημικό πίλινγκ ή λέιζερ από τη μια εξαφανίζει οριστικά με 1-2 συνεδρίες τα σημάδια από το πρόσωπό σου, από την άλλη αποτελεί και την καλύτερη θεραπεία για τις μικρές φλέβες που έχουν εμφανιστεί σε διάφορα σημεία» λέει η ειδικός.

Για αναζωογόνηση ενδείκνυται η δερμοαπόξεση, ενώ για πιο δραστικές λύσεις αντιγήρανσης κάποιοι ειδικοί θεωρούν τις ενέσιμες θεραπείες κατάλληλες γι’ αυτή την ηλικία. Παρ’ όλ’ αυτά, δε συμφωνούν όλοι οι δερματολόγοι με τη χρήση ενέσιμων προϊόντων, επομένως είναι σημαντικό να κάνεις και μόνη σου έρευνα προτού πάρεις κάποια απόφαση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i