Εξελίξεις στη ρινοπλαστική: Τι έχει αλλάξει;

Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής προσφέρει ακρίβεια, χωρίς σπασίματα και πόνο.

piercing σκουλαρίκι μύτη φακίδες RyanJLane

Από τoν δρα Έκτορα Χατζηπαναγή, πλαστικό χειρουργό (perfect-blue.com).

Πολλοί ασθενείς που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε μια ρινοπλαστική έχουν το φόβο ότι θα πρέπει να «σπάσουν τα οστά της μύτης» κατά τη διάρκεια της επέμβασης, κάτι που δικαίως συνδέεται στο μυαλό μας με πρήξιμο, πόνο και μώλωπες. Εκτός από τις δυσκολίες στην ανάρρωση, τα κλασικά χειρουργικά εργαλεία, που χρησιμοποιούνται για περισσότερο από έναν αιώνα στον οστέινο ρινικό σκελετό, προσφέρουν συνήθως ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό επεμβάσεων τα οστά δε σπάνε ακριβώς στο σημείο ή στην ευθεία που θέλει ο χειρουργός, δημιουργώντας έτσι μικρές ή μεγάλες δυσμορφίες, ακόμα και προβλήματα στην αναπνοή. Επίσης, δεν υπήρχε μέχρι τώρα δυνατότητα μείωσης του πάχους του ίδιου του οστού, αλλά μόνο μετακίνησής του συνολικά για να λεπτυνθεί η μύτη. Η τεχνική Break-Free έρχεται τώρα να αλλάξει την τεχνική της αισθητικής ρινοπλαστικής, μειώνοντας την ανάγκη να σπάσουν τα οστά και κάνοντας τη διαδικασία εντελώς ανώδυνη και ακριβείας.

Πώς λειτουργεί η ρινογλυπτική με υπερήχους;

Η νέα αυτή τεχνική δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει πραγματική «γλυπτική» στα ρινικά οστά, χωρίς να πρέπει να τα σπάσει. Ο χειρουργός μπορεί πλέον να κατεβάσει τον ύβο (καμπούρα) και να αλλάξει όσο χρειάζεται το σχήμα και το πάχος των ρινικών οστών, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς της μύτης, όπως δέρμα, βλεννογόνοι, αγγεία και νεύρα, αφού το Piezo επιδρά μόνο στα οστά. Έτσι, λεπταίνει η μύτη χωρίς, τελικά, να χρειαστούν σε πολλές περιπτώσεις καθόλου οστεοτομίες. Όλα γίνονται με άμεση όραση και πλήρη έλεγχο, αφού η ρινογλυπτική με υπερήχους εφαρμόζεται μέσω ανοιχτής προσέγγισης.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής Break-Free

Ο χειρουργός έχει τώρα τη δυνατότητα να βλέπει το οστό το οποίο θέλει να διαμορφώσει και να ελέγχει πόσο ύβο θα αφαιρέσει, καθιστώντας την επέμβαση υψηλής ακριβείας. Μπορεί επίσης να λεπτύνει τα ρινικά οστά, ιδίως στους ασθενείς που έχουν πολύ χοντρό ρινικό σκελετό και έντονες ασυμμετρίες. Σε μια επαναληπτική ρινοπλαστική μπορεί να χειριστεί εύκολα ακόμα και τα κινητά οστά, μετά από κάποια οστεοτομία η οποία δεν έγινε ακριβώς εκεί που έπρεπε, εξαλείφοντας ασυμμετρίες και ανωμαλίες που παλαιότερα δεν ήταν δυνατόν. Όλα γίνονται χωρίς καμία βλάβη στους μαλακούς ιστούς της μύτης, έτσι η μετεγχειρητική πορεία είναι ελαφρύτερη και ασφαλώς ανώδυνη, ενώ οι εκχυμώσεις και τα οιδήματα είναι σαφώς λιγότερα.

Διάβασε επίσης: Πλαστική στήθους: Ο πόνος, ο ύπνος, τα φάρμακα, το κόστος και όσα δε θα σου πει κανένας!

Διάβασε επίσης: Βλεφαροπλαστική: Πότε να την κάνεις, τι διορθώνει (και σβήνει όλες τις ρυτίδες);

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i