Πλαστική στήθους: Ο πόνος, ο ύπνος, τα φάρμακα, το κόστος και όσα δε θα σου πει κανένας!

Θα πονάς μετά την επέμβαση, τι φάρμακα θα πάρεις, θα μπορείς να κοιμάσαι όπως σου αρέσει και πότε θα δεις το νέο σου στήθος;

18.10.2018

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε ο Χρήστος Κ. Μεγαπάνος, MD, πλαστικός χειρουργός (www.regen.gr και www.drmegapanos.gr).

1. Η αύξηση δεν είναι ο μοναδικός λόγος

Πολλές γυναίκες κάνουν μια επέμβαση στο στήθος για να μειώσουν το μέγεθος ή να διορθώσουν διαφορές μεταξύ των δύο μαστών.

1+. Υπάρχει περίπτωση να είναι πιο δύσκολη η διάγνωση ενός καρκινικού όγκου στο μέλλον

Συνήθως οι γιατροί συμβουλεύουν γυναίκες με επιβαρημένο ιστορικό καρκίνου του μαστού να μην προχωρήσουν σε αυξητική στήθους. Σε κάθε περίπτωση, πριν το χειρουργείο θα κάνεις μια λεπτομερή εξέταση (μαστογραφία και υπερηχογράφημα). Γενικά, η αύξηση του στήθους δεν επηρεάζει τη διάγνωση ενός καρκινικού όγκου, κυρίως όταν το εμφύτευμα τοποθετείται πίσω από το μυ, είναι όμως σημαντικό να το συζητήσεις με το γιατρό σου.

2. Πώς θα νιώθεις μετά την επέμβαση

✖ Όταν ξυπνήσεις από το χειρουργείο, πιθανότατα θα νιώθεις ζαλισμένη και με τάση για εμετό εξαιτίας της γενικής νάρκωσης, συμπτώματα που συνήθως αντιμετωπίζονται με αντιεμετικά φάρμακα. Να θυμάσαι πως αρκετά από τα συμπτώματα που θα νιώθεις δε σχετίζονται με την επέμβαση, αλλά με την εισαγωγή στο χειρουργείο και συμπεριλαμβάνουν κόπωση, δυσκοιλιότητα και κατακράτηση υγρών.

✖ Θα έχεις μια αίσθηση βάρους και πίεσης στο στήθος που σταδιακά θα εξελιχθεί σε κάτι σαν μυϊκό πιάσιμο/τράβηγμα και θα περάσει εντελώς σε περίπου 4 εβδομάδες. Μπορεί να νιώθεις το στήθος πρησμένο, φουσκωμένο και να πονάς.

✖ Όπως μετά από κάθε επέμβαση, θα πάρεις αντιβίωση στο νοσοκομείο και από στόματος για μερικές μέρες, αλλά και παυσίπονα για τον πόνο. Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κάνει πλαστική στήθους αρκούνται σε ελαφρά παυσίπονα.

✖ Δε θα έχεις την ίδια ευαισθησία στο στήθος. Τις πρώτες εβδομάδες μπορεί να μη νιώθεις το άγγιγμα στο στήθος σου, συνήθως όμως η αίσθηση επανέρχεται σταδιακά μέσα σε περίπου 1-2 μήνες.

3. Θα κοιμάσαι ανάσκελα

Τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες, για να μην πιέζεις το στήθος. Όσο πιο «όρθια» κοιμάσαι, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσουν το οίδημα και το βάρος.

4. Δε θα φοράς αμέσως τα κανονικά σου εσώρουχα

Μετά την επέμβαση το στήθος σου θα είναι τυλιγμένο με ένα σφιχτό επίδεσμο, μαζί με ειδικό σουτιέν που θα φοράς για περίπου 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια για άλλο τόσο διάστημα θα φοράς αθλητικό σουτιέν και αργότερα τα εσώρουχά σου.

5. Θα πονάς – το πόσο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

Αν είναι αυξητική επέμβαση, ο πόνος εξαρτάται από το σημείο που έχει τοποθετήσει ο πλαστικός χειρουργός το ένθεμα, π.χ. κάτω από το μυ ή την περιτονία του μείζονος θωρακικού.

Διάβασε τη συνέχεια στη σελίδα 2.

[related id="114140"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.