Δες πώς θα βγάλεις τα φρύδια σου σωστά βήμα-βήμα με τις συμβουλές της αισθητικού

Έτσι θα πετύχεις το τέλειο σχήμα φρυδιών μόνη σου.

shutterstock_248906638 By g-stockstudio

Από τη Νατάσα Παπαγεωργάκη, αισθητικό – κοσμετολόγο.

Τα φρύδια αποτελούν ένα από τα πιο ενεργητικά στοιχεία του προσώπου καθώς έχουν κίνηση και παίζουν σπουδαίο ρόλο στην έκφραση του προσώπου μας. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια αναδεικνύουν το βλέμμα, ενώ τα απεριποίητα ή τα λάθος βγαλμένα αφαιρούν νεανικότητα από τα μάτια σου.

Οι 5 βασικοί κανόνες για την αναλογία φρυδιών –ματιών που πρέπει να γνωρίζουμε είναι οι εξής:

Δες πώς θα βγάλεις τα φρύδια σου σωστά βήμα-βήμα με τις συμβουλές της αισθητικού - εικόνα 1

1ος Κανόνας (1)

Η αρχή των φρυδιών βρίσκεται πάντα επάνω από την εσωτερική γωνία των ματιών και προεκτείνεται σαν μία νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνά από τα πτερύγια της μύτης.

2ος Κανόνας (3)

Η εξωτερική άκρη τους βρίσκεται στην προέκταση της νοητής πλάγιας ευθείας που περνά από την εξωτερική γωνία των ματιών και τα πτερύγια της μύτης.

3ος Κανόνας (2)

Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να βρίσκεται στην νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνάει από την εξωτερική άκρη της ίριδας του ματιού.

4ος Κανόνας

Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να είναι ίσο με τη διάμετρο της ίριδας όταν τα μάτια είναι ανοιχτά.

5ος Κανόνας

Η αρχή και το τέλος των φρυδιών πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Εκτός από τα παραπάνω, όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα φρύδια για να φαίνονται περιποιημένα θα πρέπει στην αρχή τους να είναι πιο πλατιά και όσο επεκτείνονται να σβήνουν ομοιόμορφα, ενώ η πυκνότητα τους να είναι ίδια σε όλο το μήκος τους.

  • Ξεκινώντας, λοιπόν την αποτρίχωση των φρυδιών αφαιρούμε αρχικά τις τρίχες από την περιοχή της κάτω πλευράς ενώ από την επάνω μόνο όσες ξεφεύγουν από το σχήμα που επιθυμούμε να δώσουμε.

  • Συνεχίζουμε, με τις τρίχες στο εξωτερικό άκρο των φρυδιών με προσοχή για να μην μικρύνουμε υπερβολικά το μήκος του φρυδιού μας και κατόπιν απομακρύνουμε και τις τρίχες που βρίσκονται στο μεσόφρυο (ανάμεσα από τα φρύδια).  Το ειδικό βουρτσάκι φρυδιών θα μας βοηθήσει σε αυτήν την διαδικασία, καθώς χτενίζοντάς τα θα δούμε ποιες τρίχες περισσεύουν και βγαίνουν εκτός σχήματος.
  • Αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να φροντίσουμε σωστά τα φρύδια μας, καλό θα ήταν να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία αισθητικό για να μας καθοδηγήσει, ώστε να αποφύγουμε τυχόν λάθη τα οποία μπορεί να μας στοιχίσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση το σχήμα των φρυδιών μας είναι σκόπιμο να ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου και να βρίσκεται σε αρμονία και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας.

Διάβασε επίσης: Δώσε το σωστο σχήμα στα φρύδια σου ανάλογα με το πρόσωπό σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i