Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε laser αποτρίχωση;

Τώρα είναι η σωστή στιγμή για laser αποτρίχωση, εάν θέλουμε να έχουμε οριστικό αποτέλεσμα μέχρι το καλοκαίρι.

skin-care-picture-id170167185 Credit:NadyaPhoto

Το σωστό timing και ο προσεκτικός προγραμματισμός παίζουν τεράστιο ρόλο σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας και φυσικά οι θεραπείες της αισθητικής ιατρικής δεν αποτελούν εξαίρεση. Ειδικά οι θεραπείες που απαιτούν αρκετές συνεδρίες με συγκεκριμένες χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, είναι επιτακτικό να σχεδιάζονται σωστά, ώστε να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα όταν το χρειαζόμαστε.

Η laser αποτρίχωση είναι ακριβώς μία από αυτές τις θεραπείες, όπως άλλωστε και οι περισσότερες laser θεραπείες, καθώς χρειάζονται έναν αυξημένο αριθμό συνεδριών μέχρι να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμά τους. Εάν λοιπόν θέλεις φέτος το καλοκαίρι να απολαμβάνεις μία οριστικά βελούδινη και τέλεια αποτριχωμένη επιδερμίδα για πάντα, τώρα είναι η ώρα να επισκεφθείς τον πλαστικό χειρουργό και να προγραμματίσεις τις συνεδρίες σου.

Laser αποτρίχωση

Στην εποχή μας πια η laser αποτρίχωση θεωρείται η πλέον δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης, αφού είναι απόλυτα ασφαλής, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα και είναι πλέον και οικονομικά πολύ πιο προσιτή σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τα αποτελέσματά της διαρκούν για πάντα, είναι εύκολο να γίνει κατανοητό πως μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται η πιο οικονομική όλων των μεθόδων.

Επίσης είναι η μόνη μέθοδος οριστικής αποτρίχωσης που φέρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. Φυσικά, όπως όλες οι θεραπείες, έχει και αυτή τους περιορισμούς της και δεν κάνει για όλες ανεξαρτήτως τις περιπτώσεις, όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας και με τα laser νέας γενιάς, σιγά σιγά τείνει να είναι μία μέθοδος που μπορεί να έχει εφαρμογή σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις επιδερμίδες.

Το πλάνο

Ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και γενικά οι πλήρως χειμερινοί μήνες είναι οι πλέον κατάλληλοι για να ξεκινήσεις τις συνεδρίες, ώστε να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό ισχύει γιατί για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χρειάζονται το λιγότερο 6 – 8 συνεδρίες, ενώ ειδικά μεταξύ των πρώτων συνεδριών πρέπει να μεσολαβεί πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έτσι, αφού κάνεις την πρώτη συνεδρία, κατά την οποία ιδανικά θα πρέπει να έχεις αφήσει το σύνολο της τριχοφυΐας να εξέχει περίπου 2mm από το δέρμα, θα χρειαστούν περίπου 4-8 εβδομάδες για να ξαναβγεί το σύνολο των τριχών που έχουν χτυπηθεί, ενώ ένα περίπου 40% εξαφανίζεται από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Άρα αυτό το διάστημα θα πρέπει να περιμένεις, ώστε να ξαναεμφανιστούν οι τρίχες και να μπορέσει το laser να τις «χτυπήσει» ξανά. Εν συνεχεία, μεταξύ δεύτερης και τρίτης συνεδρίας θα χρειαστεί και πάλι ένα αντίστοιχο χρονικό διάστημα και, φτάνοντας πια στην τέταρτη συνεδρία, θα έχεις ήδη ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα και θα συνεχίσεις για να το ολοκληρώσεις όσο η ηλιοφάνεια το επιτρέπει.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, πλαστικό χειρουργό (www.drmegapanos.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i