Ποιο χτένισμα και κούρεμα μου ταιριάζει; Όλα αν ξέρεις πώς να τα προσαρμόσεις

Οι hairstylists μοιράζονται τις συμβουλές τους για να ανακαλύψεις ποια εκδοχή κάθε κουρέματος και χτενίσματος σου ταιριάζει.

γυναίκα χαρούμενη χαρά ευτυχία μαλλιά PeopleImages

Πώς θα κάνεις κάθε χτένισμα και κούρεμα να σου ταιριάζει; Δες παρακάτω τι συστήνουν οι επαγγελματίες ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου.

1. Καρέ και αφέλειες

Στην υψηλή ραπτική τέτοια κουρέματα θεωρούνται φαβορί για να συνδυαστούν με μαύρα φορέματα σε στενές φόρμες. «Οι αφέλειες ταιριάζουν σίγουρα σε πολλές γυναίκες, ενώ όσον αφορά στο καρέ, εκεί θα παίξεις με το μήκος που σου ταιριάζει» λέει ο hair stylist Minos, ιδιοκτήτης καταστήματος TEO.

Πώς θα το κάνεις να σου ταιριάζει:

 • Τετράγωνο πρόσωπο: Τα φουντωτά πλαϊνά που δημιουργεί το κοντό καρέ αναμφίβολα θα ισορροπήσουν αρμονικά τα προτεταμένα σαγόνια σου. Συναρπαστική ιδέα θα ήταν το ασσύμετρο καρέ το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θεϊκό αποτέλεσμα με μια επίσης ασσύμετρη φράντζα στο κούτελο και κοντά στα μάτια, «απορροφώντας» έτσι τις έντονες γωνίες που χαρακτηρίζει το πρόσωπό σου.
 • Πρόσωπο οβάλ ή σε σχήμα καρδιάς: Σχεδόν όλες οι παραλλαγές καρέ και αφέλειας ταιριάζουν γάντι σε τέτοια σχήματα. Μάλιστα, μια κοφτερή, ολόισια και χαμηλή φράντζα είναι πολύ κολακευτική, καθώς συμπληρώνει ιδανικά τις στρογγυλές παρυφές του οβάλ προσώπου ή ισορροπεί μοναδικά το προτεταμένο και μικρό πiγούνι.
 • Μακρύ πρόσωπο: Δεν έχεις άλλη επιλογή από τις αφέλειες, αφού μόνο έτσι θα μετριάσεις το μήκος του προσώπου σου. Προτίμησε επίσης μια φράντζα που κάνει «μύτη» όσο πλησιάζει στο ενδιάμεσο των ματιών σου.
 • Κυκλικό σχήμα: Πήγαινε σε σχήμα καρέ που δημιουργεί μια κοιλότητα όσο πλησιάζει το πρόσωπό σου, έτσι ώστε να κόψει εκατοστά από τη στρογγυλάδα που δημιουργούν τα μάγουλά σου και σίγουρα απόφυγε μια φράντζα που τελειώνει λίγο πάνω από τα φρύδια. Η πιο λογική επιλογή σου είναι μια εμφανώς ασύμμετρη φράντζα με κίνηση προς το πλάι.

Διάβασε επίσης: Γιατί χάνω μαλλιά; To περίεργο προειδοποιητικό σημάδι και οι τροφές για δυνατά μαλλιά

Μπούκλες

Πριν αποφασίσεις ανάμεσα σε μικρές ή μεγάλες μπούκλες, λάβε υπόψη σου την υφή και την κατάσταση της τρίχας σου. «Όσο πιο βαριά και πυκνά είναι τα μαλλιά σου τόσο πιο δύσκολα θα παραμένουν οι μπούκλες στη θέση τους για καιρό, ενώ αν το μαλλί σου έχει υποστεί πολλαπλές τεχνικές εργασίες με χημικά τότε, καλύτερα, ξέχνα το» επισημαίνει η Αθηνά Τζάνετ Κορώση.

Πώς θα το κάνεις να σου ταιριάζει:

 • Τετράγωνο πρόσωπο: Άμβλυνε τις κοφτερές γωνίες σου με κυκλικές στρώσεις από τούφες γύρω από το πρόσωπό σου, από το ύψος των ζυγωματικών και κάτω. Αυτή η τεχνική έχει καλύτερα αποτελέσματα σε μέτριο μήκος μαλλιών και θεωρείται ιδανική για να προσδώσει μεγαλύτερο όγκο στις μπούκλες.
 • Σχήμα καρδιάς: Αυτό το σχήμα προσώπου έχει την τάση να δημιουργεί μεγαλύτερο πλάτος στο ύψος των ζυγωματικών. Έτσι, αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να διαμορφώσεις τις μπούκλες σου από το σημείο αυτό και προς τα κάτω, φέρνοντας αρκετές τούφες πολύ κοντά στο σαγόνι.
 • Μακρύ πρόσωπο: Κούρεψε τα μαλλιά σου σε επίπεδα και δούλεψε τις μπούκλες σε κάθε επίπεδο ξεχωριστά δίνοντας περισσότερη έμφαση στα σημεία που είναι πιο ψηλά από το ύψος του σαγονιού. Πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό τρυκ που κολακεύει μοναδικά το μακρύ σου πρόσωπο.
 • Κυκλικό σχήμα: Αντίθετα με το τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, ένα κούρεμα με μπούκλες μπορεί να ταιριάξει γάντι σε ένα στρογγυλό πρόσωπο. Αρκεί οι σγουρές τούφες που θα επιλέξεις να μη φουσκώνουν στο πλάι, αλλά να διατηρούνται μακριές και με βάρος προς τα κάτω, φτάνοντας στο μέγιστο πλάτος τους όσο πλησιάζουν τους ώμους.
 • Οβάλ πρόσωπο: Είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι είδους μπούκλας θέλεις.

Κομψοί κυματισμοί

«Οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να δοκιμάσει το κυματιστό look, απλώς σε κάθε περίπτωση φρόντισε να μη δείχνει αναμαλλιασμένο και άτονο. Γι’ αυτό θεωρείται καλό να επισκέπτεσαι κάθε 5 ή 6 εβδομάδες τον κομμωτή σου για τις αναγκαίες επιδιορθώσεις» τονίζει η Αθηνά Τζάνετ Κορώση.

Πώς θα το κάνεις να σου ταιριάζει:

 • Τετράγωνο πρόσωπο: Για πιο κοντά μαλλιά, δοκίμασε να επιτυγχάνεις περισσότερα επίπεδα στο πλάι που θα ξεκινούν από το ύψος των ζυγωματικών περίπου. Επίσης, ένα καρέ κόψιμο με μύτες προς τα εμπρός μπορεί κάλλιστα να κρύψει έντεχνα το ευδιάκριτο σαγόνι σου.
 • Σχήμα καρδιάς: Επίπεδα και στρώσεις μαλλιών στην κορυφή και στο ύψος των ζυγωματικών βοηθούν να αδυνατίζει το μεσαίο τμήμα του προσώπου σου ισορροπώντας έτσι το σχήμα σου όσο πλησιάζει προς το αδύνατο πιγούνι.
 • Μακρύ πρόσωπο: Ένα κόψιμο ως το ύψος των ώμων σίγουρα θα «κοντύνει» την όψη σου. Προσπάθησε να δημιουργείς επίπεδα όταν χτενίζεσαι μόνη σου ώστε να «κόβεις» ακόμη περισσότερο ύψος.
 • Κυκλικό σχήμα: Όσο προσθέτεις επίπεδα και όγκο στο πλάι τόσο περισσότερο δείχνεις πιο αδύνατη στο πρόσωπο. Επίσης, επίπεδα στα πλαϊνά της κορυφής του κεφαλιού βοηθούν ακόμη πιο πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Μην επιχειρήσεις να κάνεις κοντό ή μεσαίο το μήκος μαλλιών, γιατί το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο παχουλό.
 • Οβάλ πρόσωπο: Ας το ξαναπούμε: κάθε στυλ που θέλεις να χρησιμοποιήσεις δεν πρόκειται ποτέ να σε φέρει σε δύσκολη θέση.

Μακριά, ίσια μαλλιά

Εδώ πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη σου τη σιλουέτα σου, καθώς «το συγκεκριμένο στυλ μαλλιών ταιριάζει κυρίως σε γυναίκες με καλοσχηματισμένο κορμί και μακριά πόδια» λέει ο hair stylist Μinos.

Πώς θα το κάνεις να σου ταιριάζει:

 • Τετράγωνο πρόσωπο: Απαλές, μακριές και με κλίση προς τα εμπρός τούφες θα αμβλύνουν σε μεγάλο ποσοστό τις έντονες γωνίες του σαγονιού σου, ενώ οι μεγάλες φράντζες που πέφτουν υπό γωνία στα αριστερά ή τα δεξιά δημιουργούν μια διαγώνια κίνηση χαρίζοντας περισσότερη ευελιξία στο στιβαρό, τετραγωνισμένο σχήμα του προσώπου σου.
 • Σχήμα καρδιάς: Χρειάζεσαι σίγουρα μπόλικο μήκος που θα πρέπει να δημιουργεί περισσότερο όγκο γύρω από το πιγούνι. Ένα κόψιμο στο ύψος του πιγουνιού ή μέχρι τους ώμους, με πολλαπλά επίπεδα συστήνεται ανεπιφύλακτα.
 • Μακρύ πρόσωπο: Ιδανικό είναι το μέτριο μήκος με αρκετές δόσεις όγκου στα πλάι, ενώ μια μέτρια ή ακόμη και πλήρης φράντζα κοντά στα μάτια μπορούν να «κλέψουν» αρκετό ύψος από το μακρουλό, λεπτό πρόσωπό σου.
 • Κυκλικό σχήμα: Θα δείχνεις καλύτερη με κοντό μαλλί, το πολύ μέχρι τους ώμους, με μια δυναμική φράντζα στο πλάι που θα ξεκινά από την κορυφή του κεφαλιού σου. Η αλήθεια είναι πως το straight look δεν ταιριάζει απόλυτα στο στρογγυλεμένο σου πρόσωπο, μπορείς όμως να το τολμήσεις αν προσθέσεις όγκο και ύψος στην κορυφή και αφήσεις μεγάλες τούφες να πέφτουν στο πλάι.
 • Οβάλ πρόσωπο: Όπως προαναφέραμε, το σχήμα αυτό σε βοηθά να ταιριάξεις τα μαλλιά σου σε κάθε στυλ. Το μόνο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι ποιο μέρος του προσώπου σου θέλεις περισσότερο να τονίσεις. Για παράδειγμα, για να δώσεις έμφαση στα ζυγωματικά, προτίμησε μια βαριά γωνιακή φράντζα η οποία θα τελειώνει ακριβώς μπροστά στα μάτια. Είναι ένα υπέροχο στυλ που μπορεί να σου προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i