Θέλεις να κάνεις πλαστική μύτης; Μάθε τα πάντα για τη ρινοπλαστική από τον ειδικό

Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για το σωστό αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής πριν πάρεις την απόφαση.

plastiki-sti-myti

Η σωστή ρινοπλαστική δεν αφορά μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την απρόσκοπτη δίοδο του αέρα στην αναπνοή. Συχνά το αισθητικό αποτέλεσμα είναι συνυφασμένο με τη διόρθωση του διαφράγματος και των ρινικών βαλβίδων.

Για να επιτύχει ο χειρουργός την ευθεία ράχη της μύτης, και τη συμμετρία των ρουθουνιών πρέπει να ευθειάσει το ρινικό διάφραγμα. Για να επιτύχει την ομαλή μετάβαση της ράχης στη σωστή κορυφή της μύτης, πρέπει να αποκαταστήσει τη γωνία των ρινικών βαλβίδων.

Τέλος το μόνο που μένει για τη σωστή αναπνοή, που όμως δεν παρεμβαίνει στο αισθητικό αποτέλεσμα είναι οι υπερτροφικές κάτω ρινικές κόγχες. Ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να έχει γνώση και εμπειρία στη μείωση των ρινικών κογχών, μια χειρουργική διαδικασία εύκολη και σύντομη και τη διάρκεια της ρινοπλαστικής.

Ποια είναι τα must της επιτυχημένης ρινοπλαστικής;

Το σωστό αισθητικό αποτέλεσμα πρέπει να ακολουθά κανόνες ώστε να προκύπτει μύτη που πάντα θα ταιριάζει στο πρόσωπο, έτσι ώστε κανείς στο περίγυρο του χειρουργημένου να μην αντιληφθεί με τη πρώτη ματιά τη διαφορά αλλά να αναρωτιέται τι αλλαγή συνέβη και ο φίλος-η τους ομόρφυνε.

Στο ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα, στο προφίλ της, η μύτη πρέπει να έχει μια ράχη ευθεία στο ίδιο ύψος ή λίγο χαμηλότερα από τη κορυφή.

Η αρχή της από το μέτωπο να είναι ευκρινής και όχι συνέχεια του, και η γωνία της στυλίδας με το άνω χείλος περίπου 110ο μοίρες.

Στην ανφάς εικόνα η ράχη πρέπει να είναι στενότερη από τη κορυφή και η βάση της στενότερη από τη βάση των ρουθουνιών.

Αν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά η μύτη θα ταιριάζει πάντα στο πρόσωπο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ηλεκτρονικής προσομοίωσης πράγμα που είναι απατηλό και πολλές φορές παραπλανητικό και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει το συνολικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο.

Στη σωστή ρινοπλαστική το αισθητικό αποτέλεσμα αφορά και τις γύρω αισθητικές ενότητες.

Τα μάτια και τα ζυγωματικά φαίνονται μεγαλύτερα συγκριτικά με τη στενότερη βάση της ράχης της μύτης, και το άνω χείλος του στόματος ευκρινέστερο σε μια «σηκωμένη» κορυφή της.

Όταν κανείς μιλάει ή γελάει η κορυφή της μύτης δεν κατεβαίνει όπως συχνά συμβαίνει όταν το άνω χείλος είναι «δεμένο» στη στυλίδα. Το ίδιο ισχύει και όταν φαίνονται έντονα τα ούλα των δοντιών κατά την ομιλία και το γέλιο.

Δεν προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, αλλά τα βελτιώνει αν υπήρχαν.

Προβλήματα αναπνοής θα πρέπει να διαγιγνώσκονται προεγχειρητικά και να διορθώνονται κατά την αισθητική επέμβαση. Το στραβό διάφραγμα θα πρέπει να διορθώνεται ώστε όχι μόνο να βελτιώνει την αναπνοή αλλά είναι και απαραίτητη χειρουργική ενέργεια προκειμένου να αποκαθίσταται το σχήμα της μύτης. Το πρόβλημα της ρινικής βαλβίδας βελτιώνεται κατά την αισθητική επέμβαση, που όμως πρέπει να λαμβάνεται υπόψη διεγχειρητικά. Οι υπερτροφικές κάτω ρινικές κόγχες ή θα πρέπει να μειώνονται χειρουργικά ή να συρρικνώνονται με ραδιοσυχνότητες στην ίδια επέμβαση.

giatros

Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες τον Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρουργό Diplomate of European Board of plastic surgery, διευθυντή Πλαστικής

Χειρουργικής της Κλινικής Doctor’s Hospital (www.sgabriel.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i