Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσεις LASER αποτρίχωση;

Η LASER αποτρίχωση είναι η ιδανική λύση όταν αναζητάς μόνιμα αποτελέσματα και επιθυμείς να μην ασχοληθείς ποτέ ξανά με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

αποτρίχωση

Κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι και τα ρούχα μας γίνονται πιο ελαφριά, πάντα σκεφτόμαστε πιο έντονα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Ποια είναι όμως η καλύτερη περίοδος για μία τέτοια θεραπεία;

Η ζέστη γίνεται εντονότερη και οι κοντές φούστες, τα τιραντάκια και τα μαγιό κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους στις καθημερινές μας ενδυματολογικές επιλογές. Βέβαια, αυτή είναι και η περίοδος που οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται τρόπους για να αντιμετωπίσουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αφού αν έχουν επιλέξει μία μέθοδο αποτρίχωσης όπως το ξύρισμα, τότε θα πρέπει να επαναλαμβάνουν αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον καθημερινά.

Η LASER αποτρίχωση μπορεί να δώσει τη λύση;

Η απάντηση είναι ναι. Η LASER αποτρίχωση είναι η ιδανική λύση όταν αναζητάς μόνιμα αποτελέσματα και επιθυμείς να μην ασχοληθείς ποτέ ξανά με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Και όχι μόνο αυτό. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται η διατήρηση της υγείας του δέρματος, αφού κατά την εφαρμογή της δεν υπάρχουν κίνδυνοι όπως αλλεργίες, ερεθισμοί, εμφάνιση θυλακίτιδας, και είναι και σχετικά ανώδυνη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να παρατηρηθεί μονάχα μία μικρή ενόχληση, η οποία όμως είναι στιγμιαία και δεν έχει περαιτέρω διάρκεια. Στις πιο ευαίσθητες περιοχές, καλό είναι να ζητήσεις τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, έτσι ώστε να είναι απολύτως ανεκτή η εφαρμογή του λέιζερ.

Τι ξεχωρίζει το LASER Αποτρίχωσης Μικτής Τεχνολογίας;

Σίγουρα κατά τη διάρκεια της αναζήτησής σου για τη LASER αποτρίχωση, θα συνάντησες αναφορές στο LASER Αλεξανδρίτη και στο Nd:YAG. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με το ποιος τύπος δέρματος ή ποιο χρώμα τριχοφυΐας είναι κατάλληλο για την εφαρμογή αυτών των LASER.

Το Δερματολογικό LASER Αποτρίχωσης Μικτής Τεχνολογίας είναι αυτό που έχουμε στα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics. Τα δύο LASER, δηλαδή το δερματολογικό LASER Αλεξανδρίτη που είναι ιδανικό για ανοιχτόχρωμα και λίγο πιο σκουρόχρωμα δέρματα και το Nd:YAG που είναι κατάλληλο για πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες δρουν ταυτόχρονα, μεμονωμένα ή διαδοχικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Έτσι, η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος και για κάθε τύπο και χρώμα τριχοφυΐας.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για θεραπεία LASER αποτρίχωσης;

Η θεραπεία LASER αποτρίχωσης μικτής τεχνολογίας προσφέρει ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Όμως, όπως όλες οι θεραπείες απαιτεί πρόγραμμα και συνέπεια.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών συνήθως είναι από 4 έως 10 βδομάδες, με αυτό σταδιακά να μεγαλώνει (έξι-οχτώ μήνες). Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την ημέρα της θεραπείας θα πρέπει να υπάρχουν τρίχες τουλάχιστον 1-2 ημερών, ενώ απαγορεύεται η χρήση άλλων αποτριχωτικών μεθόδων για 4-6 βδομάδες πριν από κάθε εφαρμογή.

Οπότε, εάν επιθυμείς να μην ασχοληθείς καθόλου με το θέμα της τριχοφυΐας κατά την περίοδο των διακοπών, θα πρέπει να κλείσεις άμεσα τα ραντεβού σου, έτσι ώστε να προλάβεις να κάνεις τη θεραπεία πριν αρχίσει το δέρμα σου να μαυρίζει από τον ήλιο.

Υπάρχουν βέβαια και περιοχές όπως οι μασχάλες και το μπικίνι που ίσως δεν είναι από τις πρώτες που μαυρίζουν, οπότε μπορούν να προτιμηθούν για Laser αποτρίχωση. Η άλλη επιλογή είναι να περιμένεις να φύγει τελείως το μαύρισμά σου. Άρα στην ουσία θα πρέπει να ξεκινήσεις τις συνεδρίες σου από τον Οκτώβρη και μετά, εκτός και εάν δεν έχεις εκτεθεί πολύ στον ήλιο.

Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να επαναπαυτείς, καθώς, από την εμπειρία μας στα IQ Skin Clinics, γνωρίζουμε ότι η ζήτηση για ραντεβού είναι πολύ μεγάλη εκείνη την περίοδο. Καλό είναι να προνοήσεις από τώρα και να επικοινωνήσεις έτσι ώστε να κανονίσεις τα ραντεβού σου από πολύ πιο νωρίς.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.tzermias.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i