Πρέπει να κάνω δίαιτα για να δω αποτέλεσμα με την κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση πρέπει να συνοδεύεται από δίαιτα και τι αποτέλεσμα μπορώ να έχω;

lets-get-leggy-picture-id1135159849

Εάν ταλαιπωρείσαι από τοπικό πάχος, τότε γνωρίζεις καλά ότι τόσο η δίαιτα, όσο και η γυμναστική δεν μπορούν να σε απαλλάξουν από αυτό. Αντιθέτως, η κρυολιπόλυση είναι ακριβώς σχεδιασμένη για να καταπολεμάει αυτό το περίσσιο στρώμα λίπους που αντιστέκεται σε όλες τις άλλες προσπάθειες και θυσίες σου. Και θα σε απαλλάξει είτε ακολουθήσεις ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, είτε όχι! Διάβασε τι μας είπε ο ειδικός.

Η κρυολιπόλυση πρέπει να συνοδεύεται από δίαιτα;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί μία μέθοδο αδυνατίσματος. Είναι μία μέθοδος καταπολέμησης του τοπικού πάχους. Αυτό σημαίνει ότι δεν απευθύνεται σε άτομα υπέρβαρα, πόσο μάλλον παχύσαρκα, που αναζητούν έναν τρόπο να απαλλαγούν από το ολικό περίσσιο λίπος στο σώμα τους. Απευθύνεται αντιθέτως σε άτομα που δεν απέχουν πάνω από 10 κιλά από το ιδανικό τους βάρος και δυσκολεύονται να καταπολεμήσουν το τοπικό πάχος σε μία ή περισσότερες περιοχές του σώματός τους.

Μετά την κρυολιπόλυση φαίνεται κάποια διαφορά στη ζυγαριά;

Όχι. Η κρυολιπόλυση φέρνει σημαντική μείωση στους πόντους στην περιοχή της θεραπείας, με αποτέλεσμα τα ρούχα να εφαρμόζουν πιο άνετα και οι αναλογίες του σώματος να δείχνουν πιο αρμονικές. Ωστόσο, αυτή η θεαματική διαφορά έχει αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για κάποιους ώστε να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής για να χάσουν κάποια τυχόν παραπανίσια κιλά στην προσπάθειά τους για ένα τέλειο σώμα, αφού πλέον έχουν καταφέρει το πιο δύσκολο μέρος: να νικήσουν το τοπικό πάχος.

Με την κρυολιπόλυση τι αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε;

Η κρυολιπόλυση, και όταν λέω κρυολιπόλυση, αναφέρομαι πάντα στην αυθεντική αμερικανική κρυολιπόλυση CoolSculpting® και όχι στις δεκάδες αναξιόπιστες και αναποτελεσματικές απομιμήσεις της, μπορεί να εξαλείψει έως 40% το τοπικό πάχος στην περιοχή της θεραπείας. Και αυτό το επιτυγχάνει σε μία μόνο συνεδρία χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία της.

Γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλής μέθοδος;

Επειδή μας επιτρέπει να διορθώνουμε με μη επεμβατικό τρόπο το σχήμα του σώματος και να αποκαθιστούμε την αρμονία στις αναλογίες του. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα βάρους κι όμως έχουν αποθηκευμένο λίπος σε κάποιο σημείο, το οποίο τους διαταράσσει την αρμονία του σώματος, τους περιορίζει στις ενδυματικές τους επιλογές ή δεν επιτρέπει να φανεί το αποτέλεσμα της υγιεινής διατροφής και της συστηματικής άσκησης. Μέχρι πρότινος, αυτοί οι άνθρωποι είχαν μόνο την επιλογή του χειρουργείου και της κλασικής λιποαναρρόφησης. Τώρα μπορούν να αποκτήσουν το σώμα που θέλουν μέσα σε 35 λεπτά στο χώρο του ιατρείου, χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργειες, στα πλαίσια ενός ευχάριστου “lunch-time treatment”.

Τι θα συμβεί όμως αν πάρουν βάρος στο μέλλον;

Το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης δεν χάνεται ποτέ. Το σχήμα του σώματος θα είναι πάντα πιο αρμονικό. Η κρυολιπόλυση εξουδετερώνει μεγάλο αριθμό λιποκυττάρων. Με το αδυνάτισμα αντιθέτως, μειώνεται μόνο ο όγκος των λιποκυττάρων κι έτσι όταν κάποιος ξαναπαίρνει βάρος, ξαναδιογκώνονται τα λιποκύτταρα εντείνοντας και πάλι το  πρόβλημα του τοπικού πάχους. Μετά την κρυολιπόλυση όμως, ο αριθμός των λιποκυττάρων έχει μειωθεί στην περιοχή της θεραπείας και έτσι το λίπος μοιράζεται πιο ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, και όχι δυσανάλογα όπως συνέβαινε προηγουμένως.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com, www.tzermias.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i