Πώς να βάλεις αντηλιακό πάνω από το make up; (γίνεται!)

Επειδή άπλωσες το make up σου δε σημαίνει πως δεν μπορείς να ανανεώσεις ξανά το αντηλιακό σου. Είναι εύκολο!

woman-with-straw-hat-applying-sunblock-to-face-outdoors-picture-id178545672 Credit:Tom Merton

Το έχεις ακούσει πολλές φορές: ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες. Εύκολο να το λες, εύκολο να το κάνεις; Πώς να βάλεις αντηλιακό πάνω από το make up; Γίνεται να το ανανεώσεις χωρίς να χαλάσεις το μακιγιάζ σου;

Ακολούθησε αυτά τα tips και tricks για να εξασφαλίσεις ότι προστατεύεσαι σωστά από τον ήλιο – χωρίς να θυσιάζεις το μακιγιάζ σου.

Κάνε τους σωστούς συνδυασμούς

Χρησιμοποιείς πάντα αντηλιακό κρέμα; Μείνε μακριά από το makeup σε πούδρα –ακόμη και από τις σκιές ματιών και blush σε σκόνη- λέει η Susan Posnick, celebrity makeup artist. «Πάνω από μια κρέμα θα απλώσεις μια άλλη κρέμα», λέει. «Αν προσπαθήσεις να απλώσεις κρέμα πάνω από πούδρα, θα πασαλειφτεί».

Στην πρώτη εφαρμογή, απλά άπλωσε το αντηλιακό καλά σε όλο σου το πρόσωπο και κάλυψε τυχόν προβληματικά σημεία με λίγη κρέμα ΒΒ ή concealer. Έπειτα, θα μπορείς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου δύο ώρες αργότερα χωρίς πρόβλημα.

Δοκίμασε αντηλιακό σε μορφή πούδρας

«Όταν δουλεύεις με ένα αντηλιακό προϊόν σε μορφή πούδρας, μπορείς να το απλώσεις πάνω από το foundation και δρα ως πούδρα, αλλά στην πραγματικότητα σε προστατεύει από τον ήλιο», λέει η Posnick. Έχε υπόψη πως μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμήσεις εάν βάζεις τη σωστή ποσότητα, λέει ο David E. Bank, M.D., δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

«Για να σου προσφέρει επαρκή προστασία, μπορεί να χρειαστεί να απλώσεις τουλάχιστον δύο στρώσεις πούδρας», λέει. «Μη βιάζεσαι και πρόσεχε να καλύψεις όλα τα σημεία τουλάχιστον δύο φορές». Για να εφαρμόσεις όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά ένα τέτοιο προϊόν, κάνε το με κυκλικές κινήσεις. Και όταν φτάσεις στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, γλίστρησε το πλαστικό κάλυμμα προς τα κάτω ώστε το βουρτσάκι να γίνει πιο στενό, επιτρέποντάς σου μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο Posnick συμβουλεύει να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο προϊόν ως βάση – θέλεις να καλύψει εντελώς όλο σου το πρόσωπο, όχι απλά να κρύψει προβληματικές περιοχές όπως ένα concealer.

Ψέκασε το αντηλιακό σου

Τα αντηλιακά που ψεκάζονται είναι ένα γρήγορο κόλπο για να ανανεώσεις την προστασία σου αν δεν θέλεις να καταστρέψεις το make up σου. Το αντηλιακό σπρέι  βοηθά να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i