Συσκευές καθαρισμού: Πότε κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου και πότε όχι

Πιστεύεις πως οι συσκευές καθαρισμού είναι μια (περιττή) μόδα; Για δες αυτό.

shutterstock_452849947

Μια συσκευή καθαρισμού όπως το Clarisonic μπορεί να αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σου. «Οι συσκευές είναι ιδανικές για το βραδινό σου καθαρισμό εάν ζεις σε αστικό περιβάλλον» εξηγεί ο  δερματολόγος Sam Bunting, MD. «Ειδικά αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό περιβάλλον ή πηγαίνεις στη δουλειά με τα πόδια ή με ποδήλατο. Γνωρίζουμε πως η αυτή η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα σημάδια γήρανσης όπως οι λεκέδες – ο μηχανικός καθαρισμός μπορεί να εξασφαλίσει πως απομακρύνονται από το δέρμα σου και τα πολύ πολύ μικρά σωματίδια».

Μην το παρακάνεις όμως

«Η συχνότητα της χρήσης μιας συσκευής καθαρισμού εξαρτάται από την ποιότητα της επιδερμίδας – το λιπαρό/μικτό δέρμα αντέχει μεγαλύτερη συχνότητα από το λεπτό, ξηρό δέρμα. Επίσης, θα συμβούλευα οι γυναίκες με φλεγμονώδες δέρμα όπως η ακμή ή η ροδόχρους να μην χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές καθαρισμού – τα δάχτυλά είναι το καλύτερο εργαλείο καθαρισμού σε ανθρώπους με προβληματικό δέρμα» προσθέτει ο Bunting.

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι βήμα βήμα (με ατμό, αιθέρια έλαια, μάσκες)

Καθαρισμός προσώπου: Κι όμως, ΔΕΝ τον κάνεις σωστά!

Μήπως πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους; Λάθος!!!

Η Thomas συστήνει να μη χρησιμοποιείς το γκατζετάκι του καθαρισμού πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα. «Η πολλή χρήση μπορεί να υπερδιεγείρει και να παρακαθαρίσει το δέρμα προκαλώντας ερεθισμό».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i