Μήπως πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους; Λάθος!

Να γιατί ΔΕΝ θα έπρεπε να το κάνεις!

15.03.2019

εχεις διαβασει

Καστορέλαιο στα μαλλιά, στα φρύδια, στις βλεφαρίδες, στα χείλη: Tα οφέλη και πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Πιστεύαμε πως τα λάθη που κάναμε στον καθαρισμό και στο πλύσιμο του προσώπου μας ήταν πλέον γνωστά και τόσο… συνηθισμένα. Και να, που διαψευστήκαμε! Προφανώς υπάρχει ο χρόνος και το μέρος που πρέπει να καθαρίσεις το πρόσωπο σου και, μάντεψε, το ντους δεν ανήκει σε αυτά!

Διάβασε επίσης: 5 λάθη που κάνεις στον καθαρισμό προσώπου και οι ειδικοί φωνάζουν

Η Dr. Elizabeth Tanzi, co-director του Washington Institute of Dermatologic Laser Surgery λέει πως, μολονότι είναι υπέροχο να είσαι multitasker, καλό θα ήταν να πλένεις το πρόσωπο σου μόνο στον νεροχύτη του μπάνιου. «Συστήνω στους πελάτες μου να πλένουν το πρόσωπο τους στον νεροχύτη. Μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα τη θερμοκρασία του νερού και να χρησιμοποιήσεις χλιαρό προς κρύο νερό – το οποίο είναι καλύτερο αν θέλεις λαμπερή επιδερμίδα».

Διάβασε επίσης: Τελικά, ο διπλός καθαρισμός προσώπου κάνει καλό στην επιδερμίδα σου ή όχι;

Πράγματι, όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, η θερμοκρασία είναι το «κλειδί»: Παρόλο που οι ατμοί από το ζεστό νερό του ντους μπορούν να είναι καταστροφικοί για την επιδερμίδα, το χλιαρό νερό είναι εξαιρετική επιλογή ενώ το κρύο νερό στο τέλος βοηθά τους πόρους να κλείσουν.

Η αλήθεια είναι πως δηλώνουμε ένοχες για το πλύσιμο του προσώπου μας στο ντους – αυτά συμβαίνουν όταν βιάζεσαι -, αλλά είμαστε πρόθυμες να αλλάξουμε συνήθεια, ακόμα και να δοκιμάσουμε το hot μυστικό από την Ιαπωνία! Το έμαθες;

[related id="52031"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece