Υπάρχουν εξατομικευμένα προϊόντα περιποίησης;

Τα 19 πολύ προσεκτικά επιλεγμένα ενεργά συστατικά της Universkin, ανάλογα με τις ανάγκες, μπορούν να δημιουργήσουν συνολικά 1.159 διαφορετικά προϊόντα περιποίησης.

portrait-of-beautiful-young-woman-applying-skin-cream-picture-id1055652886 Credit:CoffeeAndMilk

Ευχαριστούμε τον Γεώργιο Βελημβασάκη, MD, FEBOPRAS, πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των ιατρείων πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής The Antiagers.

H τελευταία τάση στην περιποίηση του δέρματος είναι τα εξατομικευμένα καλλυντικά. Και η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της εξατομικευμένης περιποίησης, η γαλλική Universkin, ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και παρέχει σε γυναίκες και άνδρες απόλυτα εξατομικευμένες φόρμουλες περιποίησης και θεραπείες φτιαγμένες για να ταιριάζουν στο κάθε δέρμα ξεχωριστά και να αντιμετωπίζουν ποικίλες δερμοαισθητικές καταστάσεις χωρίς παρενέργειες.

Η καινοτομία

H Universkin μαζί με μια μεγάλη ομάδα γιατρών δημιούργησε κάτι πραγματικά μοναδικό. Για πρώτη φορά ο γιατρός, μετά την κλινική αξιολόγηση του ασθενούς, μπορεί να δημιουργήσει μέσα στο ιατρείο του την ενδεδειγμένη καλλυντική αγωγή.

Με 19 ενεργά συστατικά, που το καθένα απαντά σε ένα διαφορετικό πρόβλημα του δέρματος, ο γιατρός μπορεί να δημιουργήσει μια απόλυτα εξατομικευμένη καλλυντική αγωγή με συνδυαστικές λύσεις.

Τι είναι τα ενεργά συστατικά της Universkin

Αυτή είναι και η δεύτερη μεγάλη καινοτομία της Universkin, αφού ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τα βιομιμητικά πεπτίδια σε προϊόντα τοπικής εφαρμογής (δερμοκαλλυντικά). Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες που αποτελούνται από πέντε, το ανώτερο έξι αμινοξέα και λειτουργούν ως αποστολείς βιολογικών μηνυμάτων στα δερματικά κύτταρα. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει, π.χ. κολλαγόνο, πρωτεογλυκάνες κ.λπ.

Γιατί τα Universkin μπορεί να τα προτείνει μόνο γιατρός

H Universkin, ως φαρμακευτική εταιρεία, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο νομοθετικό πλαίσιο και στην ασφάλεια των ασθενών. Όλα τα προϊόντα είναι μεν εξατομικευμένα, αλλά τελείως τυποποιημένα και κάθε πιθανός συνδυασμός από τους 1.159 στο σύνολο είναι καταχωρισμένος στο CPNP (Cosmetic Product Notification Portal) και εγκεκριμένος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διατίθεται υπεύθυνα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προϊόντα Universkin σε κάθε περίπτωση απαιτούν αξιολόγηση, διάγνωση και σχεδιασμό από γιατρό, γι’ αυτόν το λόγο και δε διατίθενται σε αλυσίδες καλλυντικών, φαρμακεία ή μέσω Διαδικτύου.

Η πλατφόρμα SkinXs

Όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν με τη Νέα Ψηφιακή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης SkinXs, η οποία με τη βοήθεια ερωτηματολογίου βοηθά το γιατρό να σχεδιάζει το ακριβές δερματικό προφίλ και να εντοπίζει τις εξατομικευμένες ανάγκες δωρεάν ακόμα και εξ αποστάσεως. Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο της Universkin για μια δωρεάν δερματική διάγνωση στο www.universkin.com/the-antiagers-clinic.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i